Reteta de sarmale in foi de varza - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Sarmale in foi de varza

Retete Culinare » Retete cu carne » Sarmale in foi de varza


Delimitare retetaIn cazul in care va pregatiti sa preparati o reteta traditionala romaneasca, nimic nu poate fi mai bun decat o portie de sarmale, buna ca la mama acasa.

O farfurie cu sarmale, mamaliguta, smantana si ardei iute, asezata pe o masa.   Mareste poza
" O farfurie cu sarmale, mamaliguta, smantana si ardei iute, asezata pe o masa. "

Ingrediente

1 kg carne de porc

2 cartofi

2 cepe mari

1 cana orez

1 lingura bulion

1 lingura untura

2 verze mijlocii

sare

piper macinat

1 felie sorici

Mod de preparare

  1. Curatati carnea de pielite, taiati-o felii si dati-o prin masina de tocat impreuna cu cepele curatate si cartofii curatati si spalati in mai multe ape.
  2. Adaugati orezul ales si spalat, sarati si piperati dupa gust, apoi omogenizati cu o lingura de bulion sau cateva rosii taiate si curatate de pielite.
  3. Varza acra o lasati in apa rece o ora, o desfaceti foaie cu foaie, inlaturati partea alba si folositi doar partea moale.
  4. Umpleti sarmalele si le puneti intr-un vas adanc in care ati asezat deja un strat de varza tocata si felii subtiri dar si soricii.
  5. Deasupra sarmalelelor puneti alt strat de varza tocata, acoperiti cu apa calda si tineti pe foc mic pana in momentul in care dau in primul clocot, dupa care le luati si le puneti sa scada, la foc mic, in cuptor.
  6. Adaugati o lingura de untura la fiert, deoarece grasimea de porc inmoaie varza si face sarmalele mai gustoase.
  7. Daca folositi varza dulce la prepararea sarmalelor, aceasta o desfaceti foaie cu foaie, o opariti timp de 10 minute in apa care clocoteste si apoi o scoateti pe o farfurie.
  8. Cand foile de varza s-au racit, inlaturati partea alba si folositi doar foaia subtire.
  9. Fierbeti aceste sarmale cu bors acru si colorati-le cu rosii taiate felii sau cu o lingura mare de bulion.

Menţiuni

Sarmalutele se servesc calde, cu smantana si mamaliguta fierbinte.

Timp de preparare: 2 ore 30 de minute

Complexitate: mare

Tagged with   Tagged with : porc , cartofi , ceapa , orez , untura , varza , sorici

Fotografia prezentata in reteta de Sarmale in foi de varza apartine Michaelaion.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

O reteta de ....

Varza calita
Varza calita
Varza calita
Salata de varza
Salata de varza
Salata de varza
Varza la cuptor
Varza la cuptor
Varza la cuptor
Varza a la Cluj
Varza a la Cluj
Varza a la Cluj
Retete de prajituri