Reteta de sos pesto - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Sos pesto

Retete Culinare » Retete de sosuri » Sos pesto


Delimitare retetaServiti la fripturile dumneavoastra un sos delicios cum ar fi si acest sos pesto clasic.

Un bol cu deliciosul sos pesto gata preparat.   Mareste poza
" Un bol cu deliciosul sos pesto gata preparat. "

Ingrediente

55 g frunze proaspete de busuioc

55 g seminte de pin

1 catel de usturoi zdrobit

100 ml ulei de masline

55 g parmezan ras

sare

piper negru macinat

Mod de preparare

  1. Pisati inainte de toate busuiocul, semintele de pin si usturoiul, cu putin ulei, intr-un mojar sau intr-un vas rezistent pe care il aveti in bucatarie, pana obtineti o pasta cremoasa.
  2. Adaugati in continuare restul de ulei, amestecand continuu, puneti si parmezanul iar la sfarsit potriviti la gust cu sare si piper.
  3. Daca nu aveti la dispozitie mojar, puteti pisa ingredientele de mai sus si intr-un blender sau in robotul de bucatarie.
  4. Cand sosul dumneavoastra este gata il puteti servi la masa iar daca doriti sa il pastrati si pentru zilele urmatoare, il puneti intr-un borcan, turnati deasupra lui un strat subtire de ulei, acoperiti borcanul cu un capac si il dati la frigider.
  5. Pastrati sosul la rece maxim o saptamana, dupa aceea el isi schimba gustul si nu mai este bun.

Menţiuni

Daca nu va place foarte mult gustul busuiocului, puteti inlocui jumatate din cantitatea necesara cu patrunjel.

Timp de preparare: 15 minute

Complexitate: mica

Tagged with   Tagged with : busuioc , usturoi , parmezan

Fotografia prezentata in reteta de Sos pesto apartine Bucataras.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri