Stufat de miel
Retete cu carne » Stufat de miel
Stufatul de miel este o traditie culinara specifica sfintei sarbatori a Pastelui si care va constitui un deliciu pentru masa de Inviere.
O farfurie cu stufat de miel.
Ingrediente
500 g carne miel
10 fire ceapa verde
10 fire usturoi verde
1 lingura faina
1 lingura bulion
1 lingura otet
50 ml vin
50 ml ulei
leustean verde
patrunjel verde
boia de ardei
sare
piper
Mod de preparare
Portionati carnea apoi spalati-o bine sub jet de apa rece apoi scurgeti-o de apa si apoi inabusiti-o in ulei pe ambele parti .
Stingeti carnea cu putina apa apoi adaugati un pic de apa, sare,piper si apoi lasati carnea jumatate de ora la foc mic, cu capac.
Adaugati apoi peste carne ceapa si usturoiul verde, dupa ce le-ati spalat si le-ati taiat fin.
Dupa 10 minute adaugati sosul facut din faina, boia, otet, vin, bulion.
Adaugati sosul peste carne si puneti mielul la cuptor pana cand sosul scade putin.
Scoateti stufatul din cuptor si presarati verdeata pe deasupra.
Menţiuni
Reteta se poate servi cu lamaie sau cu salata de cruditati.
Timp de preparare: 1 ora 50 de minute
Complexitate: medie
Etichete: miel , ceapa , usturoi , otet , vin
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de stufat de miel, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.