De ce ți-e poftă astăzi ?

Stufat de miel

 

Retete cu carne » Stufat de miel

Stufatul de miel este o traditie culinara specifica sfintei sarbatori a Pastelui si care va constitui un deliciu pentru masa de Inviere.

 

O farfurie cu stufat de miel.

Ingrediente

 

500 g carne miel

10 fire ceapa verde

10 fire usturoi verde

1 lingura faina

1 lingura bulion

1 lingura otet

50 ml vin

50 ml ulei

leustean verde

patrunjel verde

boia de ardei

sare

piper

 

Mod de preparare

 

Portionati carnea apoi spalati-o bine sub jet de apa rece apoi scurgeti-o de apa si apoi inabusiti-o in ulei pe ambele parti .

Stingeti carnea cu putina apa apoi adaugati un pic de apa, sare,piper si apoi lasati carnea jumatate de ora la foc mic, cu capac.

Adaugati apoi peste carne ceapa si usturoiul verde, dupa ce le-ati spalat si le-ati taiat fin.

Dupa 10 minute adaugati sosul facut din faina, boia, otet, vin, bulion.

Adaugati sosul peste carne si puneti mielul la cuptor pana cand sosul scade putin.

Scoateti stufatul din cuptor si presarati verdeata pe deasupra.

 

Menţiuni

Reteta se poate servi cu lamaie sau cu salata de cruditati.

Timp de preparare: 1 ora 50 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: miel , ceapa , usturoi , otet , vin

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de stufat de miel, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.