Reteta de tort de portocale - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Tort de portocale

Retete Culinare » Retete de torturi » Tort de portocale


Delimitare retetaDaca va doriti un desert gustos si sanatos, incercati acest minunat tort de portocale, foarte economic si usor de preparat.

Un tort de portocale, imbracat in crema de portocale si asezat pe un platou de prezentare.   Mareste poza
" Un tort de portocale, imbracat in crema de portocale si asezat pe un platou de prezentare. "

Ingrediente

Pentru blat:

8 oua

6 linguri nuca macinata

8 linguri zahar

zeama de la 1/2 portocala

coaja rasa de la 1 portocala

1 lingura faina

Pentru sirop:

150 g zahar

1 1/2 pahar apa

zeama de la 1 portocala

Pentru crema:

4 linguri zeama de portocale

coaja rasa de portocale

3 oua

200 g zahar

300 g unt

Mod de preparare

  1. Bateti tare albusurile cu zaharul tos pana ce spuma creste bine si nu mai cade de pe tel.
  2. Adaugati galbenusurile si amestecati usor, apoi adaugati zeama de portocala si coaja rasa, faina, nuca macinata si amestecati cu lingura foarte usor, de jos in sus.
  3. Ungeti cu unt o forma de tort, turnati compozitia in ea si introduceti in cuptor, la foc mic, avand grija sa nu deschideti usa cuptorului in primele 20 de minute.
  4. Cand este gata, lasati sa se racoreasca timp de 2-3 minute, desfaceti forma de tort si scoateti blatul.
  5. Dupa ce s-a racorit bine, taiati tortul in doua si faceti doua blaturi pe care le insiropati.
  6. Pentru a prepara crema, bateti la caldura, pe foc mic, trei oua intregi cu zaharul pana ce amestecul creste bine si se ingroasa.
  7. Adaugati zeama de portocala, bateti din nou si lasati sa se racoreasca, apoi frecati bine untul si puneti cate o lingura din crema in unt pana se termina toata crema.
  8. Lasati crema la rece pentru a se intari putin, apoi puneti-o intre blaturile de tort, pastrand putina pentru a pune si deasupra.

Menţiuni

Puteti orna la final tortul cu bucatele de portocala.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

Tagged with   Tagged with : oua , nuca , portocale , unt

Fotografia prezentata in reteta de Tort de portocale apartine Tnrrbear.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri