Reteta de tort de zahar ars - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Tort de zahar ars

Retete Culinare » Retete de torturi » Tort de zahar ars


Delimitare retetaPentru momentele in care vreti sa va rasfatati cu ceva dulce si deosebit, preparati acest minunat tort de zahar ars.

Un tort intreg de zahar ars, decorat cu multe jumatati de nuca, asezat pe un platou imbracat in staniol.   Mareste poza
" Un tort intreg de zahar ars, decorat cu multe jumatati de nuca, asezat pe un platou imbracat in staniol. "

Ingrediente

Pentru blat:

9 albusuri

250 g zahar

1 plic zahar vanilat

300 g nuca

Pentru crema:

6 oua

250 g zahar

1 plic zahar vanilat

150 g zahar pentru ars

250 g unt

nuca

Mod de preparare

  1. Bateti noua albusuri tare cu 250 g zahar si cu zaharul vanilat, iar cand albusul este batut bine, adaugati nuca macinata si amestecti usor.
  2. Din acest amestec coaceti 6 foi subtiri cat muchia cutitului, pe care le puneti pe fundul decupat din forma de tort, uns cu unt iar apoi le puneti pe gratarul din cuptorul aragazului.
  3. Cand foile sunt coapte, le desprindeti usor cu ajutorul unei lame de cutit avand grija sa lasati foile sa se rumeneasca usor, altfel foaia va avea gust de ou.
  4. Crema o preparati astfel: bateti ouale intregi cu zaharul, pe foc mic, pana se ingroasa ca o smantana buna.
  5. Ardeti 150 g zahar dar nu prea tare ca sa nu se amarasca si turnati cate putin peste oua, batand bine tot timpul, astfel se face bomboane.
  6. Cand ati terminat de pus zaharul ars, mai continuati sa bateti timp de 2 minute si apoi luati de pe foc.
  7. Lasati sa se raceasca si puneti cate o lingura peste untul bine frecat, din care ati scos apa.
  8. Puneti crema intre foi si imbracati bine si deasupra, apoi infingeti peste tot nuci sau migdale.
  9. Nu puneti imediat la frigider ci lasati primele 2 zile sa stea la camara pana se inmoaie foile, apoi puneti la frigider.

Menţiuni

Tortul de zahar ars il serviti abia dupa 2 zile de cand l-ati preparat.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: mare

Tagged with   Tagged with : oua , nuca , unt

Fotografia prezentata in reteta de Tort de zahar ars apartine Cirewu818.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri