Reteta de turta dulce glazurata - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Turta dulce glazurata

Retete Culinare » Retete de dulciuri » Turta dulce glazurata


Delimitare retetaDescoperiti aroma scortisoarei intr-un desert clasic cum este aceasta turta dulce glazurata.

Cateva bucati de turta dulce glazurata, decorate in mai multe feluri.   Mareste poza
" Cateva bucati de turta dulce glazurata, decorate in mai multe feluri. "

Ingrediente

Pentru turta dulce:

250 g zahar

500 ml apa

500 g faina

1 1/2 plic praf de copt

1 lingura scortisoara macinata

zeama de lamaie

Pentru glazura:

100 g ciocolata

25 g unt

80 ml frisca lichida

Mod de preparare

  1. Puneti intr-o cratita pe foc mic cele 250 g de zahar pe care le caramelizati pana capata o culoare aramie foarte frumoasa dar nu maro deoarece atunci va avea un gust amar.
  2. Turnati apa peste zaharul caramelizat si lasati sa stea in continuare la foc mic pana in momentul in care se dizolva tot caramelul.
  3. In tot acest timp, amestecati din cand in cand in cratita iar la sfarsit dati la racit.
  4. In siropul obtinut si racit adaugati scortisoara, praful de copt pe care il stingeti mai intai in zeama de lamaie, iar la sfarsit adaugati si faina.
  5. Amestecati totul foarte bine pentru a obtine o compozitie cat mai omogena si fara cocoloase.
  6. Turnati compozitia astfel rezultata in tava de la aragaz pe care in prealabil o tapetati cu hartie de copt.
  7. Dati tava in cuptorul incins si lasati sa se coaca la foc potrivit aproximativ 40 de minute.
  8. Incercati blatul pentru turta dulce la fel ca si un blat pentru chec - cu ajutorul unei scobitori sau al unui bat de chibrit.
  9. Dupa ce ati terminat de preparat blatul, treceti la prepararea glazurii de ciocolata.
  10. Puneti pe foc mic un vas in care topiti ciocolata impreuna cu untul si frisca lichida.
  11. Amestecati bine aceste ingrediente pana in momentul in care obtineti o glazura omogena pe care o dati apoi sa se racoreasca aproximativ 10 minute.
  12. Turnati glazura de ciocolata pe turta dulce bine racita, lasati sa se intareasca foarte bine iar apoi puteti taia si servi cate o portie.

Menţiuni

Decorati turta dulce cu ciocolata alba, bombonele colorate si alte decoratiuni, dupa preferinta.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: medie

Tagged with   Tagged with : lamaie , ciocolata , unt , frisca

Fotografia prezentata in reteta de Turta dulce glazurata apartine Madi Marin.


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri