De ce ți-e poftă astăzi ?

Vinete la borcan

 

Retete de conserve » Vinete la borcan

Daca doriti sa pastrati savoarea legumelor preferate si pe timpul iernii lungi, incercati aceasta reteta de vinete la borcan.

 

vinete la borcan

Ingrediente

 

6 vinete

4 rosii

 

Mod de preparare

 

Coaceti vinetele direct pe flacara aragazului iar dupa ce le-ati curatat de coaja lasati-le la scurs pentru a elimina toata zeama amaruie.

Dupa preferinta, le puteti toca sau rupe fasii. Puneti vinetele in borcane avand grija sa nu ramana spatiu intre ele.

Dupa ce ati asezat vinetele in borcane, lasand spatiu de aproximativ 4 cm de la gura borcanului, puneti cate o jumatate de rosie in fiecare borcan cu partea bombata in sus.

Inchideti foarte bine borcanele apoi sterilizati-le timp de aproximativ jumatate de ora la cuptor.

Vinetele le puneti apoi in camara la loc racoros si umbrit.

 

Menţiuni

Vinetele astfel conservate pot fi ulterior folosite la prepararea multor retete.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: mica

 

Etichete: vinete , rosii

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de vinete la borcan, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.