Zacusca de ciuperci
Retete cu legume » Zacusca de ciuperci
Zacusca de ciuperci este un preparat din legume care este des preparat de gospodinele din romania asa ca incearca si tu aceasta reteta delicioasa .
Un castron traditional cu zacusca.
Ingrediente
1 kg ciuperci
20 de gogosari
1 kg ceapa
1 1/2 l suc de rosii
1/2 l ulei
Mod de preparare
Fierbeti ciupercile si apoi dati-le prin masina de tocat.
Ceapa curatata o lasati cateva minute in apa rece pentru a-i pieri din iuteala si apoi o dati prin masina de tocat sau o tocati marunt.
Dupa ce ati maruntit ceapa puneti-o impreuna cu uleiul si zeama lasata de ciuperci dupa fierbere intr-un vas.
Puneti vasul la fiert pana cand se inmoaie ceapa.
Spalati si curatati gogosarii si apoi dati-i prin masina.
Puneti apoi toata compozitia pe aragaz amestecand continuu sau la cuptor amestecand periodic.
Lasati compozitia la foc mediu pana cand aceasta capata o consistenta cremoasa,nu va fi buna daca este prea apoasa.
Infierbantati borcanele in cuptor apoi turnati compozitia in ele cat sunt inca fierbinti.
De preferat este sa puneti borcanele fierbinti peste o lama de cutit sau pe fund pentru a nu se sparge.
Inchideti foarte bine borcanele pentru ca zacusca sa nu fermenteze pana la perioada de consum.
Acoperiti borcanele cu o patura groasa si lasati-le pana a doua zi cand se vor pune in camara la loc racoros si umbrit.
Menţiuni
Daca doriti puteti lasa cateva ciupercute intregi pentru aspect.
Timp de preparare: 3 ore
Complexitate: medie
Etichete: ciuperci , gogosari , ceapa
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de zacusca de ciuperci, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.