Reteta de zacusca de ghebe - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Zacusca de ghebe

Retete Culinare » Retete de conserve » Zacusca de ghebe


Delimitare retetaDaca va pregatiti pentru zilele reci de iarna,nu uitati de gustoasa zacusca de ghebe care este usor de preparat dar si foarte hranitoare.

Un bol cu zacusca de ghebe.   Mareste poza
" Un bol cu zacusca de ghebe. "

Ingrediente

500 g ceapa

500 ml ulei

1 kg gogosari

2 1/2 kg ghebe

2 kg rosii

2 foi de dafin

sare

piper boabe

Mod de preparare

  1. Spalati si curatati ghebele apoi puneti-le intr-o cratita cu apa la oparit unde ati adaugat sare dupa gust.
  2. Intre timp, curatati gogosarii de cotor si de seminte si curatati si rosiile de coaja si seminte.
  3. Dupa aceea, curatati ceapa si taiati-o marunt, apoi dati ghebele oparite, ardeii si rosiile prin masina de tocat.
  4. Ceapa taiata marunt o puneti la calit iar dupa ce aceasta prinde o culoare aurie, adaugati si ingredientele date prin masina de tocat.
  5. Fierbeti zacusca de ghebe la foc mic pana cand se ridica uleiul deasupra si toate ingredientele sunt bine fierte.
  6. Puneti zacusca in borcane sterlizate si inchideti capacele foarte bine.
  7. Daca doriti sa preparati aceasta zacusca pentru iarna, fierbeti borcanele aproximativ o ora in bain-marie.
  8. Daca preparati zacusca pentru consum zilnic, este de preferat sa o tineti la frigider.

Menţiuni

Zacusca se tine la loc racoros si ferit de lumina si caldura soarelui.

Timp de preparare: 3 ore

Complexitate: medie

Tagged with   Tagged with : ceapa , gogosari , rosii , ghebe


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri