Bors de casa
Retete de bauturi » Bors de casa
Daca v-ati saturat de borsul din comert, atunci incercati aceasta reteta de bors de casa care are un gust foarte bun si are si vitamine pentru cei mari si cei mici.
Un pahar cu bors de casa.
Ingrediente
2 cani tarate
1/4 cub de drojdie
coaja de felie de paine
2 l apa calda
1 crenguta visin
cateva boabe de porumb
Mod de preparare
Puneti intr-un borcan mare de aproximativ trei litri coaja de la felia de paine, taratele, crenguta de visin si boabele de porumb si apoi turnati apa calda, aproape fierbinte pe deasupra si lasati-l acoperit jumatate de ora la limpezit.
Dupa jumatate de ora, adaugati si drojdia in borcan si lasati la loc caldut pana a doua zi sau acoperiti cu o patura groasa pentru a sta la temperatura camerei.
A doua zi strecurati borsul si daca nu este suficient de acru mai adaugati o cana de tarate in borsul limpezit si lasati-l inca o zi.
Cand considerati ca este suficient de acru puneti-l in sticle si apoi la loc racoros ,de preferat in frigider.
Menţiuni
Borsul de casa este perfect pentru prepararea ciorbelor si a borsurilor dar poate fi consumat si simplu datorita vitaminelor pe care le contine.
Timp de preparare: 40 de minute
Complexitate: mica
Etichete: tarate , drojdie , paine , porumb
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de bors de casa, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.