De ce ți-e poftă astăzi ?

Tochitura dobrogeana

 

Retete cu carne » Tochitura dobrogeana

Daca vreti sa preparati o mancare traditionala romaneasca incercati aceasta reteta delicioasa de tochitura dobrogeana care va va incanta familia.

 

O farfurie cu tochitura dobrogeana.

Ingrediente

 

1/2 kg carne de porc

4 linguri sos de rosii

1 ceapa

3 linguri ulei

oua prajite

5 catei de usturoi

1 cana vin rosu

malai

sare

cimbru

piper

boia

branza rasa

 

Mod de preparare

 

Taiati carnea cuburi, ceapa solzisori, usturoiul felii si puneti-le impreuna la calit intr-o tigaie.

Carnea o adaugati dupa ce ceapa a prins o culoare aurie.

Carnea o condimentati dupa gust si o intoarceti continuu pentru a nu se arde.

Cand aceasta s-a rumenit, adaugati apa si usturoi dupa gust si le lasati la inabusit cu capac.

Cand apa a scazut considerabil, adaugati vinul, sosul de rosii si amestecati bine .

Dupa aproximativ cinci minute de la adaugarea sosului aceasta va fi gata.

Se serveste cu oua prajite,mamaliguta si branza rasa pe deasupra.

 

Menţiuni

Reteta de tochitura dobrogeana se serveste neaparat cu castraveti murati.

Timp de preparare: 55 de minute

Complexitate: mica

 

Etichete: porc , ceapa , oua , usturoi , branza , vin , malai

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de tochitura dobrogeana, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.