De ce ți-e poftă astăzi ?

Supa de galuste

 

Retete de supe pentru toate gusturile » Supa de galuste

Supa de galuste este un preparat culinar traditional romanesc ce se poate prepara foarte usor si are un gust delicios.

 

O farfurie cu supa de galuste.

Ingrediente

 

1 piept de pui

2 morcovi

1 bucata de albitura

1/2 telina

1 ceapa

1 cartof

1 legatura patrunjel

sare

1 ou

6 linguri gris

 

Mod de preparare

 

Puneti pieptul de pui la fiert in apa cu sare si indepartati din cand in cand spuma formata.

Adaugati apoi legumele curatate, intregi sau jumatati.

Preparati galustele: bateti oul cu putina sare, adaugati in ploaie grisul si veti obtine o compozitie putin mai groasa decat smantana.

Galustele le fierbeti separat, luati cu lingurita din compozitie si le puneti in apa care clocoteste (cu putina sare).

Acoperiti cu un capac oala de supa si in lasati la fiert aproximativ 10 minute.

Dupa ce legumele si carnea sunt fierte, le strecurati pastrand morcovul si cartoful si adaugati galustele fierte separat.

La sfarsit, cand supa este gata, adaugati pe deasupra patrunjelul tocat fin si luati oala de pe foc.

 

Menţiuni

Puteti folosi si galuste cu ficat , supa fiind la fel de delicioasa.

Timp de preparare: 40 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: piept de pui , morcov , albitura , telina , ceapa , cartofi , oua , gris

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de supa de galuste, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.