Supa de galuste
Retete de supe pentru toate gusturile » Supa de galuste
Supa de galuste este un preparat culinar traditional romanesc ce se poate prepara foarte usor si are un gust delicios.
O farfurie cu supa de galuste.
Ingrediente
1 piept de pui
2 morcovi
1 bucata de albitura
1/2 telina
1 ceapa
1 cartof
1 legatura patrunjel
sare
1 ou
6 linguri gris
Mod de preparare
Puneti pieptul de pui la fiert in apa cu sare si indepartati din cand in cand spuma formata.
Adaugati apoi legumele curatate, intregi sau jumatati.
Preparati galustele: bateti oul cu putina sare, adaugati in ploaie grisul si veti obtine o compozitie putin mai groasa decat smantana.
Galustele le fierbeti separat, luati cu lingurita din compozitie si le puneti in apa care clocoteste (cu putina sare).
Acoperiti cu un capac oala de supa si in lasati la fiert aproximativ 10 minute.
Dupa ce legumele si carnea sunt fierte, le strecurati pastrand morcovul si cartoful si adaugati galustele fierte separat.
La sfarsit, cand supa este gata, adaugati pe deasupra patrunjelul tocat fin si luati oala de pe foc.
Menţiuni
Puteti folosi si galuste cu ficat , supa fiind la fel de delicioasa.
Timp de preparare: 40 de minute
Complexitate: medie
Etichete: piept de pui , morcov , albitura , telina , ceapa , cartofi , oua , gris
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de supa de galuste, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:49.