De ce ți-e poftă astăzi ?

Aluat de placinta

 

Retete de panificatie » Aluat de placinta

Daca doriti sa incercati o reteta usoara si rapida de aluat de placinta ,aceasta este alegerea perfecta fiind si foarte gustoasa.

 

Aluat de placinta pregatit pentru umplutura.

Ingrediente

 

500 g faina

1 pachet margarina

200 g smantana

1 ou

1 lingura otet

sare dupa gust

 

Mod de preparare

 

Puneti margarina intr-un castron mare si apoi adaugati oul amestecand bine pana cand obtineti un amestec omogen.

Este de preferat sa lasati margarina la temperatura camerei inainte de a incepe prepararea aluatului.

Adaugati smantana si amestecand continuu adaugati in ordine lingura de otet, un varf de cutit de sare si faina.

Cand aluatul devine din ce in ce mai dens dupa adaugarea fainii, incepeti sa-l framantati cu mainile ca la cozonac.

Lasati aluatul de placinta aproximativ o ora la frigider inainte de a pune umplutura.

Acest aluat poate fi combinat cu orice umplutura, de la carne pana la mere si branza.

 

Menţiuni

Daca umplutura este foarte dulce, puteti adauga mai multa sare aluatului.

Timp de preparare: 1 ora 20 de minute

Complexiatte: mica

 

Etichete: margarina , smantana , oua , otet

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de aluat de placinta, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:31.