Aluat de placinta
Retete de panificatie » Aluat de placinta
Daca doriti sa incercati o reteta usoara si rapida de aluat de placinta ,aceasta este alegerea perfecta fiind si foarte gustoasa.
Aluat de placinta pregatit pentru umplutura.
Ingrediente
500 g faina
1 pachet margarina
200 g smantana
1 ou
1 lingura otet
sare dupa gust
Mod de preparare
Puneti margarina intr-un castron mare si apoi adaugati oul amestecand bine pana cand obtineti un amestec omogen.
Este de preferat sa lasati margarina la temperatura camerei inainte de a incepe prepararea aluatului.
Adaugati smantana si amestecand continuu adaugati in ordine lingura de otet, un varf de cutit de sare si faina.
Cand aluatul devine din ce in ce mai dens dupa adaugarea fainii, incepeti sa-l framantati cu mainile ca la cozonac.
Lasati aluatul de placinta aproximativ o ora la frigider inainte de a pune umplutura.
Acest aluat poate fi combinat cu orice umplutura, de la carne pana la mere si branza.
Menţiuni
Daca umplutura este foarte dulce, puteti adauga mai multa sare aluatului.
Timp de preparare: 1 ora 20 de minute
Complexiatte: mica
Etichete: margarina , smantana , oua , otet
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de aluat de placinta, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.