De ce ți-e poftă astăzi ?

Aluat fraged

 

Retete de panificatie » Aluat fraged

Daca v-ati saturat de aluaturile pentru prajituri din comert, incercati sa preparati unul in casa, urmand reteta de mai jos.

 

Un bot de aluat fraged, asezat pe o planseta, gata pentru a fi transformat in foi.

Ingrediente

 

500 g faina

50 ml ulei

1 galbenus

150 ml apa

250 g margarina

1/2 lingurita sare

 

Mod de preparare

 

Puneti intr-un castron 450 g faina impreuna cu uleiul si framantati pana in momentul in care se fac mici cocoloase.

Dupa aceea, adunati aluatul ca o movila in mijlocul careia faceti o adancitura unde turnati apa cu sare si framantati bine inca o data si obtineti un aluat pe care il impartiti in doua si din fiecare parte intindeti cate o foaie.

Foile le ungeti cu un amestec format din margarina amestecata cu restul de faina, pana ajunge la consistenta unei ciulamale mai groase.

Dupa ce le-ati uns, pliati foile in patru si treceti usor cu ruloul deasupra lor pana cand fiecare foaie ajunge de dimensiunea tavii.

In acest monet, foile dumneavoastra sunt gata.

 

Menţiuni

Folositi acest aluat in special pentru prepararea placintelor.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: mica

 

Etichete: oua , margarina

Fotografia prezentata in reteta de Aluat fraged apartine Emil Tamas.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de aluat fraged, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:31.