Aluat fraged
Retete de panificatie » Aluat fraged
Daca v-ati saturat de aluaturile pentru prajituri din comert, incercati sa preparati unul in casa, urmand reteta de mai jos.
Un bot de aluat fraged, asezat pe o planseta, gata pentru a fi transformat in foi.
Ingrediente
500 g faina
50 ml ulei
1 galbenus
150 ml apa
250 g margarina
1/2 lingurita sare
Mod de preparare
Puneti intr-un castron 450 g faina impreuna cu uleiul si framantati pana in momentul in care se fac mici cocoloase.
Dupa aceea, adunati aluatul ca o movila in mijlocul careia faceti o adancitura unde turnati apa cu sare si framantati bine inca o data si obtineti un aluat pe care il impartiti in doua si din fiecare parte intindeti cate o foaie.
Foile le ungeti cu un amestec format din margarina amestecata cu restul de faina, pana ajunge la consistenta unei ciulamale mai groase.
Dupa ce le-ati uns, pliati foile in patru si treceti usor cu ruloul deasupra lor pana cand fiecare foaie ajunge de dimensiunea tavii.
In acest monet, foile dumneavoastra sunt gata.
Menţiuni
Folositi acest aluat in special pentru prepararea placintelor.
Timp de preparare: 1 ora
Complexitate: mica
Etichete: oua , margarina
Fotografia prezentata in reteta de Aluat fraged apartine Emil Tamas.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de aluat fraged, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.