Ardei capia copti la borcan
Retete de conserve » Ardei capia copti la borcan
Ardei copti sunt o garnitura delicioasa insa nu trebuie sa renunti la gustul lor delicios pe timpul iernii pentru ca poti prepara aceasta reteta de ardei capia copti la borcan.
O farfurie cu ardei capia copti si salata
Ingrediente
5 kg ardei capia
500 ml otet
2 litri apa
3 linguri zahar
5 linguri sare mare
100 ml ulei
boabe de mustar
boabe de piper
5 foi de dafin
Mod de preparare
Coaceti ardeii, puneti-i in apa rece si apoi curatati-i de pielita si de cotor lasandu-i la scurs intr-o sita.
Daca doriti le puteti indeparta si semintele. Asezati ardeii in borcane lasand loc si pentru saramura.
Pregatiti saramura din restul ingredientelor, punand cate o lingura de sare pentru conservarea alimentelor la un litru de apa.
Dupa ce a dat in cateva clotote, turnati saramura fierbinte in borcane, asteptand cateva minute pentru a completa cu saramura daca este nevoie.
Capsati borcanele si apoi sterilizati-le in cuptorul incins timp de aproximativ 20 de minute.
Lasati borcanele in cuptor la racit dupa ce ati inchis focul.
Tineti in camara sau intr-un loc racoros si umbrit.
Menţiuni
Ardeii capia conservati se consuma cel mai bine ca si garnitura la cartofii prajiti.
Timp de preparare: 3 ore
Complexitate: medie
Etichete: ardei capia , otet
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de ardei capia copti la borcan, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.