De ce ți-e poftă astăzi ?

Ardei capia copti la borcan

 

Retete de conserve » Ardei capia copti la borcan

Ardei copti sunt o garnitura delicioasa insa nu trebuie sa renunti la gustul lor delicios pe timpul iernii pentru ca poti prepara aceasta reteta de ardei capia copti la borcan.

 

O farfurie cu ardei capia copti si salata

Ingrediente

 

5 kg ardei capia

500 ml otet

2 litri apa

3 linguri zahar

5 linguri sare mare

100 ml ulei

boabe de mustar

boabe de piper

5 foi de dafin

 

Mod de preparare

 

Coaceti ardeii, puneti-i in apa rece si apoi curatati-i de pielita si de cotor lasandu-i la scurs intr-o sita.

Daca doriti le puteti indeparta si semintele. Asezati ardeii in borcane lasand loc si pentru saramura.

Pregatiti saramura din restul ingredientelor, punand cate o lingura de sare pentru conservarea alimentelor la un litru de apa.

Dupa ce a dat in cateva clotote, turnati saramura fierbinte in borcane, asteptand cateva minute pentru a completa cu saramura daca este nevoie.

Capsati borcanele si apoi sterilizati-le in cuptorul incins timp de aproximativ 20 de minute.

Lasati borcanele in cuptor la racit dupa ce ati inchis focul.

Tineti in camara sau intr-un loc racoros si umbrit.

 

Menţiuni

Ardeii capia conservati se consuma cel mai bine ca si garnitura la cartofii prajiti.

Timp de preparare: 3 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: ardei capia , otet

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de ardei capia copti la borcan, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:31.