Ardei iuti la borcan
Retete de conserve » Ardei iuti la borcan
Daca va plac mancarurile putin picante si vreti sa va delectati cu ele si pe parcursul iernii atunci incercati aceasta reteta de ardei iuti la borcan.
Ardei iuti la borcan
Ingrediente
1 kg ardei iuti
250 ml apa
250 ml miere
100 g stafide
250 ml otet
sare
Mod de preparare
Spalati ardeii bine apoi taiati-le coditele si puneti-i intr-un castron impreuna cu o jumatate de lingurita de sare presarata pe deasupra.
Lasati ardeii deoparte doua ore si intre timp curatati stafidele de codite si de impuritati.
Amestecati mierea cu apa si cu otetul apoi asezati ardeii in borcane alternand culorile.
Dupa ce i-ati asezat, presarati stafide printre ardei si turnati apa cu otetul si mierea.
Sterilizatia borcanele timp de aproximativ 15 minute si lasati-le in apa fierbinte pana cand se racesc.
Stergeti borcanele si puneti-le in camara la loc umbrit si racoros.
Menţiuni
Daca ardeii pe care ii aveti sunt putin cam iuti, reduceti cantitatea de otet folosita si mariti-o pe cea de apa.
Timp de preparare: 3 ore
Complexitate: medie
Etichete: ardei iute , miere , stafide , otet
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de ardei iuti la borcan, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.