De ce ți-e poftă astăzi ?

Ardei iuti la borcan

 

Retete de conserve » Ardei iuti la borcan

Daca va plac mancarurile putin picante si vreti sa va delectati cu ele si pe parcursul iernii atunci incercati aceasta reteta de ardei iuti la borcan.

 

Ardei iuti la borcan

Ingrediente

 

1 kg ardei iuti

250 ml apa

250 ml miere

100 g stafide

250 ml otet

sare

 

Mod de preparare

 

Spalati ardeii bine apoi taiati-le coditele si puneti-i intr-un castron impreuna cu o jumatate de lingurita de sare presarata pe deasupra.

Lasati ardeii deoparte doua ore si intre timp curatati stafidele de codite si de impuritati.

Amestecati mierea cu apa si cu otetul apoi asezati ardeii in borcane alternand culorile.

Dupa ce i-ati asezat, presarati stafide printre ardei si turnati apa cu otetul si mierea.

Sterilizatia borcanele timp de aproximativ 15 minute si lasati-le in apa fierbinte pana cand se racesc.

Stergeti borcanele si puneti-le in camara la loc umbrit si racoros.

 

Menţiuni

Daca ardeii pe care ii aveti sunt putin cam iuti, reduceti cantitatea de otet folosita si mariti-o pe cea de apa.

Timp de preparare: 3 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: ardei iute , miere , stafide , otet

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de ardei iuti la borcan, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:31.