De ce ți-e poftă astăzi ?

Baclava

 

Retete de dulciuri » Baclava

Daca vreti sa preparati o prajitura speciala care sa placa tuturor incercati aceasta reteta turceasca de prajitura numita baclava.

 

Farfurie cu baclava.

Ingrediente

 

200 g miez de nuca

50 g migdale tocate

250 g foi de baclava

150 g margarina

200 g zahar

150 ml apa

100 g miere

1 lingurita esenta de vanilie

1 lingurita scortisoara

 

Mod de preparare

 

Dati nucile prin masina de tocat impreuna cu migdalele.

Amestecati bine nucile cu migdalele si scortisoara si impartiti cantitatea in doua jumatati egale.

Pregatiti foile de baclava asa cum scrie in instructiuni si apoi impartiti-le in trei partie egale.

Din prima treime de foi, luati fiecare foaie si o ungeti cu margarina incalzita si apoi aseazati-o in tava .

Deasupra puneti un strat de amestec cu nuci.

Repetati actiunea pana la ultimele foi pe care le veti aseza presandu-le usor la colturi.

Acoperiti tava cu un prosop de bucatarie sau cu folie si lasati-o la frigider pentru o ora.

Incingeti cuptorul si apoi puneti tava cu baclava la cuptor pentru jumatate de ora.

Intre timp preparati siropul: fierbeti apa cu zaharul, adaugati miere si dupa ce a dat in cateva clocote inchideti aragazul.

Adaugati esenta de vanilie si turnati-o uniform peste baclava .

 

Menţiuni

Puteti adauga alturi de scortisoara in aceasta reteta si putine cuisoare masinate daca va place gustul pe care acesta il au..

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: nuca , migdale , margarina , miere , scortisoara

Fotografia prezentata in reteta de Baclava apartine Kilo 66.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de baclava, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.