De ce ți-e poftă astăzi ?

Bavareza cu portocale

 

Retete de dulciuri » Bavareza cu portocale

Dulciurile facute in casa sunt cele mai bune iar bavareza cu portocale este in plus si foarte economica.

 

Cateva bavareze cu portocale, proaspat preparate si gata pentru a fi savurate.

Ingrediente

 

300 g zahar

6 portocale

5 lingurite gelatina

400 g frisca

vanilie

2 pahare apa

20 g ulei

50 ml lichior de portocale

 

Mod de preparare

 

Din zahar si apa faceti un sirop, adaugati lichiorul si zeama de la portocalele pe care le scobiti de miez si le lasati intregi, apoi vanilia si gelatina.

Cand incepe sa sa intareasca, adaugati jumatate din cantitatea de frisca si puneti la gheata in forma unsa cu ulei.

Cojile de portocale le umpleti cu bavareza cu portocale, le puneti apoi la rece si decorati cu frisca.

Daca bavareza ati pus-o la gheata intr-o forma mare, dupa ce s-a intarit, o rasturnati pe un platou si o decorati cu frisca si felii de portocale.

 

Menţiuni

Alegeti numai portocale proaspete pentru aceasta reteta si eventual cu coaja mai groasa.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: portocale , gelatina , frisca , vanilie , lichior

Fotografia prezentata in reteta de Bavareza cu portocale apartine Brokebusyhungry.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de bavareza cu portocale, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:30.