Bavareza cu portocale
Retete de dulciuri » Bavareza cu portocale
Dulciurile facute in casa sunt cele mai bune iar bavareza cu portocale este in plus si foarte economica.
Cateva bavareze cu portocale, proaspat preparate si gata pentru a fi savurate.
Ingrediente
300 g zahar
6 portocale
5 lingurite gelatina
400 g frisca
vanilie
2 pahare apa
20 g ulei
50 ml lichior de portocale
Mod de preparare
Din zahar si apa faceti un sirop, adaugati lichiorul si zeama de la portocalele pe care le scobiti de miez si le lasati intregi, apoi vanilia si gelatina.
Cand incepe sa sa intareasca, adaugati jumatate din cantitatea de frisca si puneti la gheata in forma unsa cu ulei.
Cojile de portocale le umpleti cu bavareza cu portocale, le puneti apoi la rece si decorati cu frisca.
Daca bavareza ati pus-o la gheata intr-o forma mare, dupa ce s-a intarit, o rasturnati pe un platou si o decorati cu frisca si felii de portocale.
Menţiuni
Alegeti numai portocale proaspete pentru aceasta reteta si eventual cu coaja mai groasa.
Timp de preparare: 2 ore
Complexitate: medie
Etichete: portocale , gelatina , frisca , vanilie , lichior
Fotografia prezentata in reteta de Bavareza cu portocale apartine Brokebusyhungry.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de bavareza cu portocale, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.