De ce ți-e poftă astăzi ?

Bors de fasole

 

Retete de ciorbe » Bors de fasole

Daca vreti sa preparati un bors sanatos si foarte gustos ,atunci incercati aceasta reteta traditionala romaneasca de bors de fasole.

 

Un castron cu bors cu fasole boabe si paine de casa.

Ingrediente

 

3 cepe

3 ardei grasi

2 morcovi

patrunjel verde

250 g fasole boabe

cimbru

leustean

500 ml bors

condimente pentru ciorba

sare

ulei

bulion sau suc de rosii

 

Mod de preparare

 

Puneti fasolea in apa rece cu o zi inainte de a prepara borsul pentru ca aceasta sa se fiarba mai usor si ca borsul sa poata fi preparat in mai putin timp.

In ziua prepararii, opariti fasolea in cateva clocote apoi schimbati apa si repetati actiunea de trei ori, urmatoarele dati punand-o direct in apa clocotita pentru a nu se intari.

Taiati zarzavatul dupa preferinte si puneti-l la fiert impreuna cu fasolea, cele doua cepe, o lingura de ulei si sare.

Dupa jumatate de ora, puneti borsul la fiert impreuna cu cimbru si leustean iar cand acesta a dat in cateva clocote turnati-l peste fasole.

Ceapa ramasa o caliti in putin ulei cu bulion sau cu suc de rosii iar cand este rumenita o turnati in bors dupa care adaugati si restul condimentelor.

Mai lasati borsul sa dea in cateva clocote si apoi adaugati patrunjel si leustean tocate fin.

Inchide focul si lasa oala acoperita cu un capac pana in momentul servirii.

 

Menţiuni

Borsul de fasole se poate servi cu ceapa verde.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: medie

 

Etichete: ceapa , ardei gras , morcov , fasole boabe , bors

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de bors de fasole, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.