Bors de miel
Retete de ciorbe » Bors de miel
In perioada de Paste romanilor le place sa gateasca acest delicios preparat culinar numit bors de miel,preparat traditional al primaverii.
Un castron cu bors de miel.
Ingrediente
1 kg carne de miel
2 legaturi ceapa verde
1 cana medie orez
2 galbenusuri
200 g smantana
bors
leustean
sare
Mod de preparare
Taiati carnea in bucati medii si puneti-o la fiert cu putina sare si indepartati spuma.
Atunci cand supa va fi limpede si nu va mai face spuma, adaugati ceapa verde taiata marunt si cand carnea este aproape fiarta spalati orezul si puneti-l alaturi de carne la fiert.
Cand si orezul este fiert, dati borsul separat intr-un clocot si adaugati-l in ciorba si mai lasati-le impreuna la fiert.
Frecati galbenusurile de ou cu smantana si cu o lingura de apa rece.
Luati ciorba de pe foc si puneti smantana cu oul.
Dupa gust, adaugati leustean si sare in functie de preferinte.
Menţiuni
Borsul de miel se serveste cu leustean verde tocat marunt pe deasupra.
Timp de preparare: 3 ore
Complexitate: medie
Etichete: miel , ceapa , orez , oua , smantana , bors
Fotografia prezentata in reteta de Bors de miel apartine Danalacasse.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de bors de miel, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.