Reteta de bors de peste - Complete resource for recipes
Retete culinare online
Torturi Prajituri Muraturi Dulciuri Peste Sosuri Ciorbe Supe

Retete : Mere | Prune | Ciuperci | Cartofi | Spanac | Orez | Mancare | Dovlecei | Spaghete | Conopida | Clatite | Mazare | Varza | Chec | Zacusca | Porc | Urzici | Capsuni | Cirese | Branza | Ciocolata

Bors de peste

Retete Culinare » Retete de ciorbe » Bors de peste


Delimitare retetaBorsul de peste este un preparat culinar traditional perfect pentru pasionatii de pescuit si de preparate culinare din peste .

O farfurie cu bors de peste.   Mareste poza
" O farfurie cu bors de peste. "

Ingrediente

1/2 kg pesti mici (caras‚ rosioara‚ obleti sau ghibort)

1/2 kg peste mare(somn‚ crap‚ morun sau stiuca)

1 ceapa mare

1 telina

3 ardei grasi

2 morcovi

1 radacina patrunjel

2 linguri patrunjel sau 3-4 rosii coapte

1 legatura patrunjel

1 legatura leustean

100 ml otet

sare

piper

Mod de preparare

  1. Curatati si spalati pestele mic si puneti-l la fiert intr-o oala impreuna cu 4 litri de apa si o lingurita de sare.
  2. Dupa 40 de minute strecurati apa in care a fiert pestele si puneti-o iarasi la fiert impreuna cu zarzavatul spalat si tocat fin.
  3. Cand zarzavatul este aproape fiert adaugati in oala pestele mare pe care l-ati taiat in bucati medii si lasati ciorba sa fiarba la foc mic 40 de minute pentru a nu risca sa fierbeti compozitia prea tare si pestele sa se sfarame.
  4. In timp ce aceasta fierbe turnati putin cate putin otetul. Inainte de a fi gata ciorba, adaugati bulionul sau rosiile, patrunjelul si adaugati sare si piper dupa gust.

Menţiuni

O puteti consuma cu mamaliguta,mujdei de usturoi si patrunjel verde pe deasupra.

Timp de preparare: 3 ore

Complexitate: mare

Tagged with   Tagged with : peste , ceapa , telina , ardei gras , morcov , rosii , otet


Spune-ti parerea despre reteta

Numele dvs (*)

Subiect (*)

Cod de securitate (*)

Parerea dvs.(*)

Retete de prajituri