Bors de peste
Retete de ciorbe » Bors de peste
Borsul de peste este un preparat culinar traditional perfect pentru pasionatii de pescuit si de preparate culinare din peste .
O farfurie cu bors de peste.
Ingrediente
1/2 kg pesti mici (caras‚ rosioara‚ obleti sau ghibort)
1/2 kg peste mare(somn‚ crap‚ morun sau stiuca)
1 ceapa mare
1 telina
3 ardei grasi
2 morcovi
1 radacina patrunjel
2 linguri patrunjel sau 3-4 rosii coapte
1 legatura patrunjel
1 legatura leustean
100 ml otet
sare
piper
Mod de preparare
Curatati si spalati pestele mic si puneti-l la fiert intr-o oala impreuna cu 4 litri de apa si o lingurita de sare.
Dupa 40 de minute strecurati apa in care a fiert pestele si puneti-o iarasi la fiert impreuna cu zarzavatul spalat si tocat fin.
Cand zarzavatul este aproape fiert adaugati in oala pestele mare pe care l-ati taiat in bucati medii si lasati ciorba sa fiarba la foc mic 40 de minute pentru a nu risca sa fierbeti compozitia prea tare si pestele sa se sfarame.
In timp ce aceasta fierbe turnati putin cate putin otetul. Inainte de a fi gata ciorba, adaugati bulionul sau rosiile, patrunjelul si adaugati sare si piper dupa gust.
Menţiuni
O puteti consuma cu mamaliguta,mujdei de usturoi si patrunjel verde pe deasupra.
Timp de preparare: 3 ore
Complexitate: mare
Etichete: peste , ceapa , telina , ardei gras , morcov , rosii , otet
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de bors de peste, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.