De ce ți-e poftă astăzi ?

Bors de peste

 

Retete de ciorbe » Bors de peste

Borsul de peste este un preparat culinar traditional perfect pentru pasionatii de pescuit si de preparate culinare din peste .

 

O farfurie cu bors de peste.

Ingrediente

 

1/2 kg pesti mici (caras‚ rosioara‚ obleti sau ghibort)

1/2 kg peste mare(somn‚ crap‚ morun sau stiuca)

1 ceapa mare

1 telina

3 ardei grasi

2 morcovi

1 radacina patrunjel

2 linguri patrunjel sau 3-4 rosii coapte

1 legatura patrunjel

1 legatura leustean

100 ml otet

sare

piper

 

Mod de preparare

 

Curatati si spalati pestele mic si puneti-l la fiert intr-o oala impreuna cu 4 litri de apa si o lingurita de sare.

Dupa 40 de minute strecurati apa in care a fiert pestele si puneti-o iarasi la fiert impreuna cu zarzavatul spalat si tocat fin.

Cand zarzavatul este aproape fiert adaugati in oala pestele mare pe care l-ati taiat in bucati medii si lasati ciorba sa fiarba la foc mic 40 de minute pentru a nu risca sa fierbeti compozitia prea tare si pestele sa se sfarame.

In timp ce aceasta fierbe turnati putin cate putin otetul. Inainte de a fi gata ciorba, adaugati bulionul sau rosiile, patrunjelul si adaugati sare si piper dupa gust.

 

Menţiuni

O puteti consuma cu mamaliguta,mujdei de usturoi si patrunjel verde pe deasupra.

Timp de preparare: 3 ore

Complexitate: mare

 

Etichete: peste , ceapa , telina , ardei gras , morcov , rosii , otet

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de bors de peste, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.