De ce ți-e poftă astăzi ?

Bors de porc

 

Retete de ciorbe » Bors de porc

Borsul de porc este o reteta romaneasca de traditie de ceea va fi preparat in fiecare casa, in orice zi din an.

 

Un bol de prezentare cu bors proaspat de porc.

Ingrediente

 

3/4 kg carne de porc

1 l bors

zarzavat de supa

1 ceapa

100 g taitei de casa

2 oua

leustean tocat

1 lingura bulion

sare

 

Mod de preparare

 

Spalati carnea, o taiati bucati potrivit de mari si o puneti la fiert in cativa litri de apa rece.

Spumuiti cand da in clocot, dupa care faceti focul mic si fierbeti pana cand carnea se inmoaie usor, moment in care adaugati zarzavatul si ceapa tocate marunt, sarati si continuati fierberea.

Acriti mancarea cu 1 l de bors separat, adaugati odata cu borsul taiteii fierti si scursi, puneti leustean tocat deasupra si colorati cu o lingura de bulion.

Borsul de porc este gras, de aceea puteti degresa tinand o felie de paine in supa inainte de a o acri.

Cand terminati defacut toate operatiunile, tineti oala pe foc mic inca 10 minute, dupa care luti de pe foc.

Dregeti cu doua oua batute spuma cu putin bors fierbinte si serviti foarte cald, cu ardei iute.

 

Menţiuni

Borsul de porc merge cel mai bine servit cu mamaligura calda.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: porc , bors , ceapa , taitei , oua

Fotografia prezentata in reteta de Bors de porc apartine Shutterbug Gal.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de bors de porc, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.