Bors de porc
Retete de ciorbe » Bors de porc
Borsul de porc este o reteta romaneasca de traditie de ceea va fi preparat in fiecare casa, in orice zi din an.
Un bol de prezentare cu bors proaspat de porc.
Ingrediente
3/4 kg carne de porc
1 l bors
zarzavat de supa
1 ceapa
100 g taitei de casa
2 oua
leustean tocat
1 lingura bulion
sare
Mod de preparare
Spalati carnea, o taiati bucati potrivit de mari si o puneti la fiert in cativa litri de apa rece.
Spumuiti cand da in clocot, dupa care faceti focul mic si fierbeti pana cand carnea se inmoaie usor, moment in care adaugati zarzavatul si ceapa tocate marunt, sarati si continuati fierberea.
Acriti mancarea cu 1 l de bors separat, adaugati odata cu borsul taiteii fierti si scursi, puneti leustean tocat deasupra si colorati cu o lingura de bulion.
Borsul de porc este gras, de aceea puteti degresa tinand o felie de paine in supa inainte de a o acri.
Cand terminati defacut toate operatiunile, tineti oala pe foc mic inca 10 minute, dupa care luti de pe foc.
Dregeti cu doua oua batute spuma cu putin bors fierbinte si serviti foarte cald, cu ardei iute.
Menţiuni
Borsul de porc merge cel mai bine servit cu mamaligura calda.
Timp de preparare: 2 ore
Complexitate: medie
Etichete: porc , bors , ceapa , taitei , oua
Fotografia prezentata in reteta de Bors de porc apartine Shutterbug Gal.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de bors de porc, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.