De ce ți-e poftă astăzi ?

Bors de vacuta

 

Retete de ciorbe » Bors de vacuta

Daca va plac borsulile preparate in casa, atunci trebuie sa incercati si borsul de vacuta, sanatos si hranitor.

 

O portie de bors de vacuta, proaspat preparat, intr-un bol pe o masa.

Ingrediente

 

3/4 kg cap de piept de vaca

1 ceapa

1 morcov

1 patrunjel

1 pastarnac

1 ardei gras

3 rosii coapte

1 l bors

1 pahar smantana

leustean tocat

sare

1 ou

orez

 

Mod de preparare

 

Spalati carnea, o taiati bucati potrivit de mari si o puneti la foc cu trei litri de apa rece.

Spumuiti cand supa da in clocot, mai fierbeti o jumatate de ora dupa care curatati zarzavatul de supa, il taiati fideluta si il puneti sa fiarba impreuna cu carnea.

Odata cu zarzavatul, puneti la fiert si ardelul taiat felii subtiri, sarati totul, faceti focul mic si continuati fierberea pana cand carnea se poate consuma.

Atunci adaugati orezul spalat si fiert separat, rosiile decojite si taiate felii subtiri si mai fierbeti impreuna inca 10 minute.

Fierbeti borsul separat si il puneti apoi peste carne impreuna cu leusteanul tocat marunt.

Dregeti borsul cu oul batut spuma cu trei linguri de supa fierbinte si un pahar de smantana, dupa ce ati luat oala de pe foc si ati lasat sa se raveasca un sfert de ora.

 

Menţiuni

Borsul de vacuta il serviti fierbinte, cu ardei iute alaturi.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: vita , ceapa , morcov , pastarnac , ardei gras , rosii , bors , smantana , oua , orez

Fotografia prezentata in reteta de Bors de vacuta apartine Gastronomie.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de bors de vacuta, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:31.