De ce ți-e poftă astăzi ?

Briose cu caise

 

Retete de dulciuri » Briose cu caise

Pentru ca nimic nu se compara cu un desert preparat in casa, va recomandam sa incercati reteta de briose cu caise care este un deliciu pentru papilele gustative.

 

Patru briose cu caise, proaspat scoase din cuptor.

Ingrediente

 

125 g unt moale

125 g zahar

1 plic zahar vanilat

2 oua

1 iaurt mic

150 g faina

1 lingurita praf de copt

1 praf de sare

caise proaspete

 

Mod de preparare

 

Puneti intr-un bol untul impreuna cu zaharul, sarea si zaharul vanilat si le mixati cu ajutorul unui mixer pana in momentul in care obtineti o spuma.

Opriti mixerul, il inlocuiti cu o lingura obisnuita sau una de lemn si adaugati in bol mai intai ouale, unul cate unul si iaurtul iar apoi faina amestecata cu praful de copt.

Ingredientele uscate le turnati in ploaie in bol si amestecati cu ajutorul lingurii pana in momentul in care obtineti o compozitie omogena.

Pregatiti formele de briose si le umpleti cam 2/3 din inaltime iar deasupra puneti bucatele de caise proaspete, spalate si lasate apoi la scurs.

Incalziti cuptorul in prealabil la temperatura de 180 de grade si dati briosele in cuptor sa stea aproximativ 25 de minute, avand grija ca in tot acest timp focul sa fie mediu.

Serviti briosele calde sau reci, dar nu fierbinti.

 

Menţiuni

Daca nu aveti la dispozitie formele din silicon pentru briose, puteti sa le faceti si in hartiile de briose.

Timp de preparare: 50 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: unt , oua , iaurt , caise

Fotografia prezentata in reteta de Briose cu caise apartine Oana.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de briose cu caise, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.