Briose cu caise
Retete de dulciuri » Briose cu caise
Pentru ca nimic nu se compara cu un desert preparat in casa, va recomandam sa incercati reteta de briose cu caise care este un deliciu pentru papilele gustative.
Patru briose cu caise, proaspat scoase din cuptor.
Ingrediente
125 g unt moale
125 g zahar
1 plic zahar vanilat
2 oua
1 iaurt mic
150 g faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
caise proaspete
Mod de preparare
Puneti intr-un bol untul impreuna cu zaharul, sarea si zaharul vanilat si le mixati cu ajutorul unui mixer pana in momentul in care obtineti o spuma.
Opriti mixerul, il inlocuiti cu o lingura obisnuita sau una de lemn si adaugati in bol mai intai ouale, unul cate unul si iaurtul iar apoi faina amestecata cu praful de copt.
Ingredientele uscate le turnati in ploaie in bol si amestecati cu ajutorul lingurii pana in momentul in care obtineti o compozitie omogena.
Pregatiti formele de briose si le umpleti cam 2/3 din inaltime iar deasupra puneti bucatele de caise proaspete, spalate si lasate apoi la scurs.
Incalziti cuptorul in prealabil la temperatura de 180 de grade si dati briosele in cuptor sa stea aproximativ 25 de minute, avand grija ca in tot acest timp focul sa fie mediu.
Serviti briosele calde sau reci, dar nu fierbinti.
Menţiuni
Daca nu aveti la dispozitie formele din silicon pentru briose, puteti sa le faceti si in hartiile de briose.
Timp de preparare: 50 de minute
Complexitate: medie
Etichete: unt , oua , iaurt , caise
Fotografia prezentata in reteta de Briose cu caise apartine Oana.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de briose cu caise, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.