De ce ți-e poftă astăzi ?

Briose cu gem

 

Retete de panificatie » Briose cu gem

Daca va plac briosele americane, acum le puteti prepara si acasa incercand aceasta reteta delicioasa cu gem.

 

O farfurie cu briose cu gem de capsuni.

Ingrediente

 

2 oua

7 linguri ulei

200 g iaurt

2 lingurite praf de copt

350 g faina

80 g zahar

1 praf de sare

12 lingurite gem

 

Mod de preparare

 

Intr-un castron incapator amestecati ouale,iaurtul si uleiul pana cand se obtine un amestec omogen.

Intr-un alt castron amestecati faina, zaharul si praful de copt si adaugati un varf de cutit de sare.

Cand cele doua amestecuri sunt pregatite turnati amestecul din faina peste cel din oua amestecand continuu.

Cand compozitia este omogenizata ungeti formele de briose cu unt si adaugati in fiecare forme speciale de hartie.

Turnati apoi aluatul in forme, umplandu-le doar pe jumatate.

Faceti o adancitura cu o lingurita in centrul aluatului si puneti cate o lingurita de gem si apoi umpleti formele cu restul de aluat.

Incalziti cuptorul in prealabil si apoi puneti briosele la foc mediu pentru aproximativ jumatate de ora.

Cand briosele sunt rumenite se scot din cuptor si se lasa la racit in forme.

Dupa ce s-au racit, se scot briosele pe o farfurie sau un platou si se pudreaza.

Briosele se pot orna si cu glazura de ciocolata sau cu un amestec din nuca rasa cu miere.

 

Menţiuni

Daca doriti puteti inlocui gemul cu o lingura de ciocolata topita sau cu un cub de ciocolata.

Timp de preparare: 40 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: oua , iaurt , gem

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de briose cu gem, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.