De ce ți-e poftă astăzi ?

Briose simple

 

Retete de panificatie » Briose simple

Daca vreti sa gustati o briosa dar nu va plac foarte mult cele din magazin, atunci incercati aceasta reteta care va va placea cu siguranta.

 

Mai multe briose proaspete, pudrate cu zahar si asezate pe masa.

Ingrediente

 

250 g faina

200 g unt

1 lingura zahar

1 lingurita sare

8 g drojdie

3 oua

1 pahar apa

 

Mod de preparare

 

Puneti drojdia intr-un castronel si inmuiati-o in apa calduta, adaugati 75 g faina, bateti bine cu lingura si puneti la crescut.

Intre timp, puneti pe planseta restul de faina, puneti ouale la mijloc si framantati bine pana devine un aluat elastic care se desprinde de pe mana si de pe planseta.

Amestecati aluatul cu untul, zaharul, sarea si cu aluatul cu drojdie, framantati din nou bine si puneti la loc cald sa creasca.

Cand este gata crescut, apasati cu degetele ca sa se lase aluatul si lasati la rece acoperit, de seara pana a doua zi, cand il mai bateti putin, il puneti pe planseta presarata cu faina si faceti briose mici.

Lasati in forme sa creasca, ungeti cu ou si puneti in cuptor sa creasca.

 

Menţiuni

Puteti glazura briosele cu putina ciocolata de menaj topita sau le puteti servi cu zahar pudra pe deasupra.

Timp de preparare: 2 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: unt , drojdie , oua

Fotografia prezentata in reteta de Briose simple apartine Sabinche.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de briose simple, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.