De ce ți-e poftă astăzi ?

Budinca de carne

 

Retete cu carne » Budinca de carne

Pentru ca va place sa mancati doar ce este mai bun, incercati si aceasta reteta de budinca cu care care va va uimi.

 

O felie de budinca de carne cu garnitura de legume si sos de rosii, asezate pe o farfurie.

Ingrediente

 

1/2 kg carne de vita

2 cepe

2 oua

1/2 cana lapte

1 lingura ulei

5-6 catei usturoi

1 lingura sos de rosii

sare

1/2 lingurita faina

pesmet

50 g unt

 

Mod de preparare

 

Taiati carnea felii si puneti-o, impreuna cu ceapa tocata, intr-o cratita cu unt sau ulei si lasati-o acoperita sa se prajeasca putin.

Turnati sosul de rosii, adaugati usturoiul taiat feliute, sarea si lasati sa se mai rumeneasca, apoi adaugati faina, amestecati si turnati si o cana cu apa fierbinte.

Acoperiti cratita si fierbeti pana scade sosul la jumatate.

Dati deoparte si dupa ce s-a racit dati prin masina de tocat si carnea si sosul.

Bateti ouale, turnati laptele si apoi amestecati cu tocatura de carne.

Ungeti o cratita cu ulei, presarati pesmet, asezati compozitia, puneti-o intr-o baie de apa fierbinte si introduceti apoi in cuptor.

Dupa ce s-a copt, rasturnati budinca pe un platou si puteti sa o serviti deja la masa.

 

Menţiuni

Budinca de carne o puteti servi cu garnitura de legume.

Timp de preparare: 1 ora 40 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: vita , ceapa , oua , lapte , usturoi , pesmet , unt

Fotografia prezentata in reteta de Budinca de carne apartine Jimmy Wayne.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de budinca de carne, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.