Budinca de carne
Retete cu carne » Budinca de carne
Pentru ca va place sa mancati doar ce este mai bun, incercati si aceasta reteta de budinca cu care care va va uimi.
O felie de budinca de carne cu garnitura de legume si sos de rosii, asezate pe o farfurie.
Ingrediente
1/2 kg carne de vita
2 cepe
2 oua
1/2 cana lapte
1 lingura ulei
5-6 catei usturoi
1 lingura sos de rosii
sare
1/2 lingurita faina
pesmet
50 g unt
Mod de preparare
Taiati carnea felii si puneti-o, impreuna cu ceapa tocata, intr-o cratita cu unt sau ulei si lasati-o acoperita sa se prajeasca putin.
Turnati sosul de rosii, adaugati usturoiul taiat feliute, sarea si lasati sa se mai rumeneasca, apoi adaugati faina, amestecati si turnati si o cana cu apa fierbinte.
Acoperiti cratita si fierbeti pana scade sosul la jumatate.
Dati deoparte si dupa ce s-a racit dati prin masina de tocat si carnea si sosul.
Bateti ouale, turnati laptele si apoi amestecati cu tocatura de carne.
Ungeti o cratita cu ulei, presarati pesmet, asezati compozitia, puneti-o intr-o baie de apa fierbinte si introduceti apoi in cuptor.
Dupa ce s-a copt, rasturnati budinca pe un platou si puteti sa o serviti deja la masa.
Menţiuni
Budinca de carne o puteti servi cu garnitura de legume.
Timp de preparare: 1 ora 40 de minute
Complexitate: medie
Etichete: vita , ceapa , oua , lapte , usturoi , pesmet , unt
Fotografia prezentata in reteta de Budinca de carne apartine Jimmy Wayne.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de budinca de carne, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.