De ce ți-e poftă astăzi ?

Budinca de ficat

 

Retete cu carne » Budinca de ficat

Daca vreti sa gatiti ceva bun dar nu aveti foarte mult timp pentru asta, atunci incercati aceasta budinca de ficat care va va placea cu siguranta.

 

O tava plina cu budinca de ficat, proaspat scoasa din cuptor.

Ingrediente

 

250 g ficat de porc sau de pasare

250 g carne tocata

1 cana smantana

3 oua

1/2 franzela

sare

verdeata tocata

piper macinat sau menta pisata

 

Mod de preparare

 

Curatati ficatul de pielite, il dati prin masina de tocat si il amestecati cu carnea tocata.

Adaugati o lingura de ulei, apoi franzela faramitata bine, omogenizati amestecul, adaugati galbenusurile unul cate unul, sarati si piperati dupa gust.

Puneti verdeata tocata fin si subtiati amestecul cu smantana.

Cand totul este gata, bateti albusurile spuma, turnati-le deasupra, mai amestecati o data si turnati compozitia intr-o tava unsa cu unt.

Introduceti forma in cuptorul incins bine si coaceti la foc potrivit 45 de minute.

 

Menţiuni

Aceasta budinca o serviti calda, cu salata de sezon.

Timp de preparare: 1 ora 20 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: ficatei , porc , pasare , carne tocata , smantana , oua , paine , menta

Fotografia prezentata in reteta de Budinca de ficat apartine Subversivepinko.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de budinca de ficat, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.