Budinca de macaroane
Retete de dulciuri » Budinca de macaroane
Daca va doriti un desert rapid si gustos, atunci incercati budinca de macaroane care este foarte usoara de preparat.
Un bol cu budinca de macaroane proaspat scoasa din cuptor si gata pentru a fi savurata.
Ingrediente
500 g macaroane
500 g branza de vaci
3 oua
50 g smantana
100 g unt sau margarina
sare
pesmet
Pentru sos:
3 galbenusuri
30 g faina
500 ml lapte
50 g zahar
Mod de preparare
Fierbeti pastele fainoase in 3 l de apa in clocot la care ati adaugat o lingurita de sare.
Lasati la foc slab circa 15-20 de minute, luati vasul de pe foc si lasati deoparte in apa clocotita inca 15 minute.
Strecurati si clatiti macaroanele cu apa calda sau cu apa rece.
Asezati apoi intr-o cratita unsa cu unt si tapetata cu pesmet, alternativ un strat de macaroane, un strat de branza de vaci amestecata cu oua si smantana, avand grija ca deasupra sa se puna un strat de branza.
Presarati untul taiat bucatele, turnati sosul format din faina amestecata cu galbenusurile si laptele si dati la cuptor, la foc potrivit, circa 30 de minute.
Menţiuni
Dupa gust, in sos de pot pune 50 g de zahar.
Timp de preparare: 1 ora 10 minute
Complexitate: mica
Etichete: macaroane , branza , oua , smantana , unt , margarina , pesmet , lapte
Fotografia prezentata in reteta de Budinca de macaroane apartine Serb Steluta.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de budinca de macaroane, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.