De ce ți-e poftă astăzi ?

Budinca de macaroane

 

Retete de dulciuri » Budinca de macaroane

Daca va doriti un desert rapid si gustos, atunci incercati budinca de macaroane care este foarte usoara de preparat.

 

Un bol cu budinca de macaroane proaspat scoasa din cuptor si gata pentru a fi savurata.

Ingrediente

 

500 g macaroane

500 g branza de vaci

3 oua

50 g smantana

100 g unt sau margarina

sare

pesmet

Pentru sos:

3 galbenusuri

30 g faina

500 ml lapte

50 g zahar

 

Mod de preparare

 

Fierbeti pastele fainoase in 3 l de apa in clocot la care ati adaugat o lingurita de sare.

Lasati la foc slab circa 15-20 de minute, luati vasul de pe foc si lasati deoparte in apa clocotita inca 15 minute.

Strecurati si clatiti macaroanele cu apa calda sau cu apa rece.

Asezati apoi intr-o cratita unsa cu unt si tapetata cu pesmet, alternativ un strat de macaroane, un strat de branza de vaci amestecata cu oua si smantana, avand grija ca deasupra sa se puna un strat de branza.

Presarati untul taiat bucatele, turnati sosul format din faina amestecata cu galbenusurile si laptele si dati la cuptor, la foc potrivit, circa 30 de minute.

 

Menţiuni

Dupa gust, in sos de pot pune 50 g de zahar.

Timp de preparare: 1 ora 10 minute

Complexitate: mica

 

Etichete: macaroane , branza , oua , smantana , unt , margarina , pesmet , lapte

Fotografia prezentata in reteta de Budinca de macaroane apartine Serb Steluta.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de budinca de macaroane, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.