De ce ți-e poftă astăzi ?

Budinca de paine

 

Retete de garnituri » Budinca de paine

Daca vreti sa incercati ceva nou pentru masa de pranz, alegeti sa preparati aceasta budinca de paine, care este un adevarat deliciu.

 

O tava cu budinca de paine din care o portie a fost deja servita la masa.

Ingrediente

 

1 franzela

4 oua

2 linguri unt

1/2 l lapte dulce

sare

2 linguri pesmet

250 g telemea

 

Mod de preparare

 

Ungeti o forma cu o lingura de unt, o tapetati cu pesmet si asezati in forma felii de franzela taiate subtiri.

Puneti numai jumatate de franzela, apoi acoperiti cu o cana de lapte dulce in care ati batut bine galbenusurile.

Puneti restul feliilor, acoperiti cu branza telemea data pe razatoare, resturile de lapte si albusurile batute spuma.

Deasupra budincii puneti o lingura de unt si acoperiti forma cu un capac.

Fierbeti o ora la bain-marie, dupa care lasati sa se raceasca si taiati felii groase.

 

Menţiuni

Aceasta budinca o serviti calda, langa legume sote.

Timp de preparare: 1 ora 20 de minute

Complexitate: mica

 

Etichete: paine , oua , unt , lapte , pesmet , telemea

Fotografia prezentata in reteta de Budinca de paine apartine Mirimiaus.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de budinca de paine, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.