Bulion de ardei
Retete de conserve » Bulion de ardei
Bulionul de ardei este un preparat care ofera mancarii un gust dulceag si deosebit ,fiind perfect pentru zilele de iarna .
Borcane cu bulion de ardei.
Ingrediente
20 ardei rosii
2 kg rosii
sare
ulei
Mod de preparare
Alegeti ardeii cei mai sanatosi si gustati din fiecare pentru a nu pune niciunul iute.
Spalati ardeii si indepartati-le codita si semintele.
Dati ardeii printr-o masina de tocat cu sita deasa impreuna cu rosiile .
Puneti compozitia intr-o cratita si adaugati sare.
Lasati bulionul la fiert pana cand acesta scade si capata consistenta unei paste groase.
Dupa ce acesta a scazut complet, puneti putin ulei si rumeniti pentru a rezista o perioada indelungata in camara.
Puneti bulionul intr-un borcan etans si tineti-l la loc racoros si umbrit.
Daca doriti sa preparati o cantitate mai mare de bulion pentru iarna atunci multiplicati numarul ingredientelor la cantitatea dorita.
Daca doriti sa preparati un bulion picant puteti adauga compozitiei un ardei iute fara seminte tras prin masina de tocat.
Menţiuni
Bulionul se face exact ca si cel de rosii iar aceasta reteta se poate prepara si numai din ardei fara a mai adauga rosii.
Timp de preparare: 3 ore
Complexitate: medie
Etichete: ardei gras , rosii
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de bulion de ardei, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:30.