De ce ți-e poftă astăzi ?

Bulion de ardei

 

Retete de conserve » Bulion de ardei

Bulionul de ardei este un preparat care ofera mancarii un gust dulceag si deosebit ,fiind perfect pentru zilele de iarna .

 

Borcane cu bulion de ardei.

Ingrediente

 

20 ardei rosii

2 kg rosii

sare

ulei

 

Mod de preparare

 

Alegeti ardeii cei mai sanatosi si gustati din fiecare pentru a nu pune niciunul iute.

Spalati ardeii si indepartati-le codita si semintele.

Dati ardeii printr-o masina de tocat cu sita deasa impreuna cu rosiile .

Puneti compozitia intr-o cratita si adaugati sare.

Lasati bulionul la fiert pana cand acesta scade si capata consistenta unei paste groase.

Dupa ce acesta a scazut complet, puneti putin ulei si rumeniti pentru a rezista o perioada indelungata in camara.

Puneti bulionul intr-un borcan etans si tineti-l la loc racoros si umbrit.

Daca doriti sa preparati o cantitate mai mare de bulion pentru iarna atunci multiplicati numarul ingredientelor la cantitatea dorita.

Daca doriti sa preparati un bulion picant puteti adauga compozitiei un ardei iute fara seminte tras prin masina de tocat.

 

Menţiuni

Bulionul se face exact ca si cel de rosii iar aceasta reteta se poate prepara si numai din ardei fara a mai adauga rosii.

Timp de preparare: 3 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: ardei gras , rosii

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de bulion de ardei, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:30.