De ce ți-e poftă astăzi ?

Bulion de rosii

 

Retete de conserve » Bulion de rosii

Daca vreti sa faceti conservele pentru iarna si vreti sa incercati o reteta traditionala de bulion de rosii,atunci aceasta este alegerea perfecta.

 

Bulion de rosii.

Ingrediente

 

rosii

sare

ulei

 

Mod de preparare

 

Alegeti rosiile mari si carnoase si dupa ce le-ati spalat bine, taiati rosiile in jumatati si scurgetile in mana pana cand sunt scurse de apa.

Dupa ce ati terminat de scurs toate rosiile dati-le prin masina de tocat sau prin cea de suc de rosii.

Puneti pasta de rosii intr-un ceaun sau o cratita groasa si apoi adaugati sare dupa gust.

Lasati cratita la foc mediu iar cand pasta devine groasa amestecati continuu pentru ca bulionul se lipeste cu usurinta de fund si se poate arde.

Cand bulionul capata consistenta unei smantani groase, adaugati cateva linguri de ulei si rumeniti pentru a tine pe parcursul iernii.

Pune in borcane si sterilizati.

Este de preferat sa folositi sare pentru conservarea alimentelor.

 

Menţiuni

Este de preferat sa va rezervati cateva ore pentru prepararea bulionului, acesta necesitand timp indelungat pentru preparare.

Timp de preparare: 5 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: rosii

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de bulion de rosii, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.