Caltabosi de porc
Retete cu carne » Caltabosi de porc
Una din cele mai indragite specialitati de Craciun este caltabosul iar noi va prezentam o varianta simpla de preparat a acestei retete.
Un caltabos proaspat umplut, inainte de a fi fiert.
Ingrediente
1 kg carne de porc
3 linguri orez
sare
piper macinat
3 cepe
intestinul gros de la porc
piper boabe
1 foaie de dafin
1 lingura untura sau 1 cana cu ulei
Mod de preparare
Curatati carnea de pe os, o treceti prin masina de tocat si o dati deoparte intr-un vas adanc.
Tocati ceapa marunt, o caliti un untura sau ulei si o puneti peste carne, spalati orezul si lasati-l sa stea cateva ore in apa dupa cre il adaugati si pe el in acelasi vas.
Sarati si piperati amestecul dupa gust iar apoi umpleti intestinul gros pregatit dinainte, avand grija ca in timp ce il umpleti sa il presati usor cu mana pentru a nu fi prea tare.
Legati intestinul la ambele capete si il puneti sa fiarba in apa calda, cu cateva boabe de piper si o foaie de dafin.
Fierbeti la foc mic timp de o ora, dupa care il scoateti si il lasati la rece.
Menţiuni
Caltabosii ii serviti dupa ce ii prajiti in prealabil in grasime de porc sau in tava la cuptor, cu putin ulei.
Timp de preparare: 3 ore
Complexitate: mica
Etichete: porc , orez , ceapa , intestine , untura
Fotografia prezentata in reteta de Caltabosi de porc apartine Pozele lu Ionut.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de caltabosi de porc, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.