De ce ți-e poftă astăzi ?

Caltabosi de porc

 

Retete cu carne » Caltabosi de porc

Una din cele mai indragite specialitati de Craciun este caltabosul iar noi va prezentam o varianta simpla de preparat a acestei retete.

 

Un caltabos proaspat umplut, inainte de a fi fiert.

Ingrediente

 

1 kg carne de porc

3 linguri orez

sare

piper macinat

3 cepe

intestinul gros de la porc

piper boabe

1 foaie de dafin

1 lingura untura sau 1 cana cu ulei

 

Mod de preparare

 

Curatati carnea de pe os, o treceti prin masina de tocat si o dati deoparte intr-un vas adanc.

Tocati ceapa marunt, o caliti un untura sau ulei si o puneti peste carne, spalati orezul si lasati-l sa stea cateva ore in apa dupa cre il adaugati si pe el in acelasi vas.

Sarati si piperati amestecul dupa gust iar apoi umpleti intestinul gros pregatit dinainte, avand grija ca in timp ce il umpleti sa il presati usor cu mana pentru a nu fi prea tare.

Legati intestinul la ambele capete si il puneti sa fiarba in apa calda, cu cateva boabe de piper si o foaie de dafin.

Fierbeti la foc mic timp de o ora, dupa care il scoateti si il lasati la rece.

 

Menţiuni

Caltabosii ii serviti dupa ce ii prajiti in prealabil in grasime de porc sau in tava la cuptor, cu putin ulei.

Timp de preparare: 3 ore

Complexitate: mica

 

Etichete: porc , orez , ceapa , intestine , untura

Fotografia prezentata in reteta de Caltabosi de porc apartine Pozele lu Ionut.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de caltabosi de porc, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:30.