De ce ți-e poftă astăzi ?

Carnati cu ficat

 

Retete cu carne » Carnati cu ficat

Daca sunteti iubitori de mancaruri traditionale, etunci este necesar sa incercati si carnatii cu ficat care vor fi pe placul dumneavoastra.

 

O farfurie plina cu carnati cu ficat proaspat preparati.

Ingrediente

 

1 kg ficat de porc sau de vaca

1 kg carne de porc

200 g slanina

1 intestin gros de porc

sare

piper macinat

condimente

 

Mod de preparare

 

Alegeti carnea de pe os, puneti-o sa farba in apa rece si lasati pana cand furculita patrunde usor in ea.

Fierbeti ficatul separat 10 minute, aruncati apa, apoi carnea o treceti impreuna cu ficatul prin masina de tocat.

Sarati si piperati usor, dupa gust, condimentati cu condimente pentru carnati si amestecati totul intr-un vas adanc.

Taiati grasime de porc proaspata cu un cutit ascutit si puneti in amestec, subtiati cu zeama de carne si treceti la umplut.

Spalati intestinul gros de porc in mai multe ape, il intoarceti pe dos, il radeti cu lama cutitului si il spalati din nou.

Tineti-l in apa rece timp de cateva ore dupa care puteti sa il umpleti.

Cand ati terminat operatia, legati intestinul la ambele capete si puneti-l sa fiarba in apa calda.

Lasati-l o jumatate de ora la foc mic, scoateti-l si puneti-l sa se scurga.

Pastrati carnatii in camara, la loc uscat si racoros.

 

Menţiuni

Serviti carnatii cu ficat ca aperitiv, a doua zi sau dupa mai multe zile.

Timp de preparare: 3 ore

Complexitate: mare

 

Etichete: ficatei , porc , vita , slanina , intestine

Fotografia prezentata in reteta de Carnati cu ficat apartine Corina Oana Panait.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de carnati cu ficat, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:30.