Carnati moldovenesti
Retete cu carne » Carnati moldovenesti
Daca vreti sa preparati celor dragi o reteta clasica de sarbatori, incercati carnatii moldovenesti, deliciosi si savurosi.
Cateva bucati proaspete de carnati moldovenesti, pe o masa.
Ingrediente
500 g carne de porc
500 g carne de manzat
condimente
250 g slanina
sare
piper
usturoi
2 intestine subtiri
Mod de preparare
Treceti carnea prin masina de tocat, amestecati-o, sarati si piperati dupa gust.
Peste amestec puneti condimente cum ar fi corindru, nucsoara pisata sau zeama de usturoi, amestecati din nou si umpleti carnatii cu ajutorul unei palnii atasate la capatul masinii de tocat.
Puneti carnea tocata din nou in masina si invartiti parghia masinii usor, ca sa nu rupeti interstinele.
Cu mana miscati umplutura spre capatul intestinului, pe care il legati cu ata la capatul de jos.
Inainte de a trece la umplerea carnatilor, puneti apa rece in carne, pentru ca in acest fel umplutura aluneca mai usor.
Cand ati incheiat operatia, legati intestinul la ambele capete si puneti carnatii la rece doua zile, de preferinta in camara uscata, in curent de aer.
Menţiuni
Carnatii ii folositi proaspeti dar ii puteti pastra si mai mult timp daca ii afumati usor.
Timp de preparare: 3 ore plus 2 zile
Complexitate: mare
Etichete: porc , manzat , slanina , usturoi , intestine
Fotografia prezentata in reteta de Carnati moldovenesti apartine Extaz Total.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de carnati moldovenesti, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.