De ce ți-e poftă astăzi ?

Carnati moldovenesti

 

Retete cu carne » Carnati moldovenesti

Daca vreti sa preparati celor dragi o reteta clasica de sarbatori, incercati carnatii moldovenesti, deliciosi si savurosi.

 

Cateva bucati proaspete de carnati moldovenesti, pe o masa.

Ingrediente

 

500 g carne de porc

500 g carne de manzat

condimente

250 g slanina

sare

piper

usturoi

2 intestine subtiri

 

Mod de preparare

 

Treceti carnea prin masina de tocat, amestecati-o, sarati si piperati dupa gust.

Peste amestec puneti condimente cum ar fi corindru, nucsoara pisata sau zeama de usturoi, amestecati din nou si umpleti carnatii cu ajutorul unei palnii atasate la capatul masinii de tocat.

Puneti carnea tocata din nou in masina si invartiti parghia masinii usor, ca sa nu rupeti interstinele.

Cu mana miscati umplutura spre capatul intestinului, pe care il legati cu ata la capatul de jos.

Inainte de a trece la umplerea carnatilor, puneti apa rece in carne, pentru ca in acest fel umplutura aluneca mai usor.

Cand ati incheiat operatia, legati intestinul la ambele capete si puneti carnatii la rece doua zile, de preferinta in camara uscata, in curent de aer.

 

Menţiuni

Carnatii ii folositi proaspeti dar ii puteti pastra si mai mult timp daca ii afumati usor.

Timp de preparare: 3 ore plus 2 zile

Complexitate: mare

 

Etichete: porc , manzat , slanina , usturoi , intestine

Fotografia prezentata in reteta de Carnati moldovenesti apartine Extaz Total.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de carnati moldovenesti, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.