Cartofi frantuzesti
Retete de garnituri » Cartofi frantuzesti
Daca doresti sa prepari cartofii diferit si sa obtii o garnitura gustoasa atunci incearca aceasta reteta de cartofi frantuzesti.
Un bol cu cartofi frantuzesti.
Ingrediente
1 kg cartofi
6 oua fierte
100 g unt
100 g smantana
2 oua crude
200 g cascaval
100 ml lapte
sare
Mod de preparare
Spalati cartofii si puneti-i la fiert fara sa le indepartati coaja, in apa cu sare.
Dupa ce se racesc curatati-i si taiati-i felii medii. Bateti ouale crude intr-un vas si adaugati pe rand lapte, sare si smantana.
Ungeti o tava cu unt (sau margarina) si puneti cartofii, ouale fierte taiate felii, cascaval ras pe deasupra si amestecul din oua crude.
Bagati-i la cuptor si cand sunt gata presarati cascaval cat sunt inca fierbinti, pentru ca acesta sa se topeasca.
Ii puteti servi si cu patrunjel verde pe deasupra.
Menţiuni
Cartofii frantuzesti se pot manca simpli sau se pot consuma ca garnitura.
Timp de preparare: 1 ora
Complexitate: mica
Etichete: cartofi , oua , unt , smantana , cascaval , lapte
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de cartofi frantuzesti, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.