De ce ți-e poftă astăzi ?

Cartofi frantuzesti

 

Retete de garnituri » Cartofi frantuzesti

Daca doresti sa prepari cartofii diferit si sa obtii o garnitura gustoasa atunci incearca aceasta reteta de cartofi frantuzesti.

 

Un bol cu cartofi frantuzesti.

Ingrediente

 

1 kg cartofi

6 oua fierte

100 g unt

100 g smantana

2 oua crude

200 g cascaval

100 ml lapte

sare

 

Mod de preparare

 

Spalati cartofii si puneti-i la fiert fara sa le indepartati coaja, in apa cu sare.

Dupa ce se racesc curatati-i si taiati-i felii medii. Bateti ouale crude intr-un vas si adaugati pe rand lapte, sare si smantana.

Ungeti o tava cu unt (sau margarina) si puneti cartofii, ouale fierte taiate felii, cascaval ras pe deasupra si amestecul din oua crude.

Bagati-i la cuptor si cand sunt gata presarati cascaval cat sunt inca fierbinti, pentru ca acesta sa se topeasca.

Ii puteti servi si cu patrunjel verde pe deasupra.

 

Menţiuni

Cartofii frantuzesti se pot manca simpli sau se pot consuma ca garnitura.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: mica

 

Etichete: cartofi , oua , unt , smantana , cascaval , lapte

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de cartofi frantuzesti, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.