Cartofi frantuzesti la cuptor
Retete de garnituri » Cartofi frantuzesti la cuptor
Reteta de cartofi frantuzesti la cuptor este una din mancarurile mele preferate cu cartofi ce se poate consuma cu smantana pe deasupra rezultatul fiind absolut uimitor.
O tava cu cartofi frantuzesti abia scoasa din cuptor
Ingrediente
1 kg cartofi
6 oua fierte
100 g unt
200 g smantana
2 oua crude
200 g branza sau cascaval
100 ml lapte
sare dupa gust
Mod de preparare
Spalati bine cartofii si ii puneti la fiert necuratati, in apa calda cu sare.
Dupa fierbere ii raciti si ii curatati de coaja dupa care ii taiati felii.
Intr-un bol bateti ouale crude cu un tel si adaugati laptele, sarea si smantana.
Luati o tava pe care o ungeti bine cu unt si puneti in straturi feliile de cartofi, feliile de oua, putina branza rasa si putin din amestecul din bol.
Repetarea acestor componente duce la obtinerea celebrilor cartofi frantuzesti.
La sfarsit, pe ultimul strat, care trebuie sa fie din cartofi, presarati restul de cascaval, unt si branza.
Introduceti tava in cuptor si o lasati sa se gratineze aproximativ 20 minute.
Menţiuni
Observatii: Se servesc calzi, pentru a fi gustosi si se poate adaga mai multa smantana
Complexitate: medie
Etichete: cartofi , oua , unt , smantana , branza , cascaval , lapte
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de cartofi frantuzesti la cuptor, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.