De ce ți-e poftă astăzi ?

Cartofi frantuzesti la cuptor

 

Retete de garnituri » Cartofi frantuzesti la cuptor

Reteta de cartofi frantuzesti la cuptor este una din mancarurile mele preferate cu cartofi ce se poate consuma cu smantana pe deasupra rezultatul fiind absolut uimitor.

 

O tava cu cartofi frantuzesti abia scoasa din cuptor

Ingrediente

 

1 kg cartofi

6 oua fierte

100 g unt

200 g smantana

2 oua crude

200 g branza sau cascaval

100 ml lapte

sare dupa gust

 

Mod de preparare

 

Spalati bine cartofii si ii puneti la fiert necuratati, in apa calda cu sare.

Dupa fierbere ii raciti si ii curatati de coaja dupa care ii taiati felii.

Intr-un bol bateti ouale crude cu un tel si adaugati laptele, sarea si smantana.

Luati o tava pe care o ungeti bine cu unt si puneti in straturi feliile de cartofi, feliile de oua, putina branza rasa si putin din amestecul din bol.

Repetarea acestor componente duce la obtinerea celebrilor cartofi frantuzesti.

La sfarsit, pe ultimul strat, care trebuie sa fie din cartofi, presarati restul de cascaval, unt si branza.

Introduceti tava in cuptor si o lasati sa se gratineze aproximativ 20 minute.

 

Menţiuni

Observatii: Se servesc calzi, pentru a fi gustosi si se poate adaga mai multa smantana

Complexitate: medie

 

Etichete: cartofi , oua , unt , smantana , branza , cascaval , lapte

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de cartofi frantuzesti la cuptor, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.