De ce ți-e poftă astăzi ?

Cartofi taranesti la cuptor

 

Retete cu legume » Cartofi taranesti la cuptor

Cartofii taranesti la cuptor sunt un deliciu culinar putand fi consumati atat simpli cat si ca o garnitura la o friptura sau gratar.

 

Cartofi taranesti de iti lasa gura apa

Ingrediente

 

4 cartofi mari

1 capatana usturoi

sare

piper

cimbru sau boia

4 linguri ulei

 

Mod de preparare

 

Curatati cartofii de coaja si ii spalati foarte bine dupa care ii uscati pe un servetel si ii taiati in patru.

Dupa acest pas ii puneti intr-un castron si ii amestecati cu usturoiul pisat bine, uleiul si adaugati dupa gust sare, piper, cimbru sau boia de ardei.

Ii turnati intr-o tava pe care o introduceti la cuptor la foc mediu si lasati la rumenit.

In timp ce cartofii sunt la cuptor ii mai stropiti din cand in cand cu putina apa pana cand acestia sunt rumeniti bine.

 

Menţiuni

Cartofii taranesti se pot consuma simpli, cu branza rasa deasupra sau margarina sau cu friptura.

Timp de preparare: 50 de minute

Complexitate: mica

 

Etichete: cartofi , usturoi

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de cartofi taranesti la cuptor, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.