De ce ți-e poftă astăzi ?

Cartofi umpluti

 

Retete de aperitive » Cartofi umpluti

Daca doriti sa preparati o garnitura rapida si foarte gustoasa, incercati aceasta reteta simpla de cartofi umpluti la cuptor.

 

Cartofi umpluti asezati in linguri ornamentale.

Ingrediente

 

6 cartofi mari

2 lingurite unt

100 g cascaval

100 g smantana

1 lingura marar tocat

sare

 

Mod de preparare

 

Coaceti cartofii iar dupa ce s-au racit curatati-i de coaja si scobiti miezul din centrul cartofilor.

Incercati sa scobiti cartofii cu un cutit pentru a nu ii sfarma sau a face o gaura prea mare.

Jumatate din cantitate de cartof scobita se amesteca cu untul si cascavalul ras.

Amestecati bine pana cand obtineti o pasta omogena si umpleti cartofii lasand un cm liber pentru a pune smantana.

Puneti in cm ramas cate un pic de smantana si asezati cartofii intr-un vas de yena.

Dupa ce cartofii sunt rumeniti frumos, scoateti tava si se presara marar tocat pe deasupra.

Daca doriti puteti rade putin cascaval si in tava inainte de a o pune la cuptor.

 

Menţiuni

Puteti servi cartofii umpluti ca aperitiv sau ca garnitura pentru fripturi.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: mica

 

Etichete: cartofi , unt , cascaval , smantana

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de cartofi umpluti, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.