Cartofi umpluti
Retete de aperitive » Cartofi umpluti
Daca doriti sa preparati o garnitura rapida si foarte gustoasa, incercati aceasta reteta simpla de cartofi umpluti la cuptor.
Cartofi umpluti asezati in linguri ornamentale.
Ingrediente
6 cartofi mari
2 lingurite unt
100 g cascaval
100 g smantana
1 lingura marar tocat
sare
Mod de preparare
Coaceti cartofii iar dupa ce s-au racit curatati-i de coaja si scobiti miezul din centrul cartofilor.
Incercati sa scobiti cartofii cu un cutit pentru a nu ii sfarma sau a face o gaura prea mare.
Jumatate din cantitate de cartof scobita se amesteca cu untul si cascavalul ras.
Amestecati bine pana cand obtineti o pasta omogena si umpleti cartofii lasand un cm liber pentru a pune smantana.
Puneti in cm ramas cate un pic de smantana si asezati cartofii intr-un vas de yena.
Dupa ce cartofii sunt rumeniti frumos, scoateti tava si se presara marar tocat pe deasupra.
Daca doriti puteti rade putin cascaval si in tava inainte de a o pune la cuptor.
Menţiuni
Puteti servi cartofii umpluti ca aperitiv sau ca garnitura pentru fripturi.
Timp de preparare: 1 ora
Complexitate: mica
Etichete: cartofi , unt , cascaval , smantana
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de cartofi umpluti, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.