De ce ți-e poftă astăzi ?

Castraveti la saramura pentru iarna

 

Rețete de murături și conserve pentru iarnă » Castraveti la saramura pentru iarna

Daca doriti sa preparati muraturile pentru iarna sau daca doriti ceva care sa va imbunatateasca gustul mancarurilor incercati aceasta reteta de castraveti in saramura.

 

Cateva borcane cu castraveti in saramura.

Ingrediente

 

castraveti

apa

marar verde sau boabe

sare

usturoi

 

Mod de preparare

 

Alegeti numai castravetii tari si tineri. Spalati-i bine iar dupa ce s-au scurs taiati-le putin din capete.

Daca vreti sa se mureze mai repede, puteti cresta castravetii un pic cu un cutit.

Puneti apa la fiert dupa ce ati adaugat sare (50 grame la un litru de apa) si dupa ce a fiert lasati-o sa se limpezeasca.

Puneti castravetii in borcan impreuna cu usturoi taiat feliute, marar si apa sarata.

Lasati cateva zile si gustati pentru a vedea daca sunt gata.

Daca va aflati intr-o perioada calduroasa puneti castravetii la loc racoros si ferit de soare.

 

Menţiuni

Castravetii se servesc scosi recent din borcan.

Timp de preparare: 3 ore

Complexitate: mica

 

Etichete: castraveti , usturoi

Fotografia prezentata in reteta de Castraveti la saramura pentru iarna apartine Jazzijava.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de castraveti la saramura pentru iarna, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.