De ce ți-e poftă astăzi ?

Chec cu cacao

 

Retete de dulciuri » Chec cu cacao

Checul cu cacao este un desert delicios care poate fi preparat de orice gospodina in mai putin de o ora si care este preferatul copiilor.

 

Felii de chec cu cacao in glazura de vanilie.

Ingrediente

 

6 oua

8 linguri zahar

1 esenta de rom

6 linguri ulei

10 linguri faina

2 plicuri zahar vanilat

2 linguri cacao

200 g nuci

 

Mod de preparare

 

Cu ajutorul unui mixer bateti albusurile spuma si amestecati continutul continuu adaugand cantitatea de zahar.

Dupa aceea, puneti galbenusurile intr-un castron si frecati bine continutul adaugand treptat uleiul, esenta de rom si zahar vanilat.

Dupa ce ati amestecat bine cele doua compozitii, adaugati faina si continuati sa amestecati pana cand obtineti un aluat omogen.

Ungeti tava de chec cu ulei si apoi tapetati-o cu faina si apoi turnati jumatate din aluat.

Cealalta jumatate de aluat o amestecati cu cacao si o turnati in forma de chec.

Taiati nucile in bucati medii si presarati-le peste aluat si apoi puneti tava la cuptor, urmarind cu atentie evolutia acestuia.

Cand acesta capata o culoare aurie si este copt si pe interior, scoateti din tava si pudrati cu zahar pudra sau vanilat.

Checul cu cacao il puteti servi atat simplu cat si cu lapte sau cafea.

 

Menţiuni

Pentru a avea un aspect placut, turnati compozitia din cacao cat mai creativ desenand flori sau crengute.

Timp de preparare: 50 minute

Complexitate: mica

 

Etichete: cacao , nuca , oua

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de chec cu cacao, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.