De ce ți-e poftă astăzi ?

Chec pufos

 

Retete de dulciuri » Chec pufos

Daca vreti sa preparati un desert rapid pentru familie sau o cina speciala incercati aceasta reteta delicioasa de chec pufos care va va incanta.

 

Felii de chec pufos

Ingrediente

 

400 g zahar pudra

300 g faina

200 g smantana

50 g unt

6 oua

1 praf de copt

1 zahar vanilat

1/2 lingurita bicarbonat

coaja de la 1 lamaie

 

Mod de preparare

 

Puneti zaharul pudra intr-un castron si amestecati-l bine cu untul iar daca doriti puteti pune mai mult unt, pana la 100 de grame.

Amestecati bine si adaugati pe rand galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul stins cu smantana, aromele si apoi albusurile batute spuma.

Amestecati bine intreaga compozitie si apoi turnati intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.

Bagati tava la cuptor si desi va dura in medie 40 de minute la foc mediu verificati din cand in cand pentru a nu se arde.

 

Menţiuni

Checul pufos se serveste cu zahar pudra pe deasupra.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: mica

 

Etichete: smantana , unt , oua , lamaie

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de chec pufos, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.