De ce ți-e poftă astăzi ?

Chiftele de dovlecei

 

Retete cu legume » Chiftele de dovlecei

Chiftelele de dovlecei sunt extraordinare pentru ca au multe vitamine si pentru ca sunt perfecte daca doriti sa faceti o pauza de la carne si mancaruri greoaie.

 

Chiftele cu dovlecei.

Ingrediente

 

3 dovlecei medii

1 ou

sare

piper

cateva linguri de branza rasa

2 linguri faina

1 catel de usturoi tocat marunt

ulei

patrunjel verde

 

Mod de preparare

 

Curatati bine dovleceii de coaja apoi radeti-i pe razatoare si lasati-i o ora sa se scurga.

Dupa o ora se surg de zeama care s-a lasat si se framanta cu putina sare.

Se adauga in castronul cu dovlecei branza rasa, ou, usturoi si patrunjel tocat fin amestecandu-se totul foarte bine.

Luati cu o lingura sau cu o lingurita din compozitie si puneti chiftelutele intr-o tigaie cu ulei incins.

Dupa ce s-au prajit, puneti-le pe o hartie sa se scurga de ulei.

 

Menţiuni

Chiftelutele se servesc caldute cu mujdei sau cu muraturi.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: mica

 

Etichete: dovlecei , oua , branza , usturoi

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de chiftele de dovlecei, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.