Chiftelute marinate
Retete cu carne » Chiftelute marinate
Daca vreti sa incercati retete noi de chiftele, dati o sansa chiftelutelor marinate, delicioase si usor de preparat. Puteti prepara aceasta reteta pentru masa de seara pe care o serviti alaturi de familia dumneavoastra.
O portie de chiftele marinate.
Ingrediente
1 ceapa taiata marunt
3 felii paine uscata fara coaja
100 ml lapte
450 g carne tocata de vita
2 linguri parmezan ras
patrunjel verde tocat
faina
750 ml suc de rosii
o foaie de dafin
ulei
Mod de preparare
Puneti intr-o tigaie o lingurita de ulei si lasati-o sa se incinga apoi adaugati ceapa si lasati-o la calit timp de cateva minute amestecand continuu.
Puneti painea la inmuiat in lapte, aproximativ 10 minute apoi stoarceti si amestecati cu carnea intr-un castron.
Adaugati peste carne ceapa calita, ou, parmezan ras, patrunjel, sare si piper dupa gust.
Amestecati cu mana compozitia pana cand considerati ca ingredientele s-au imbinat perfect.
Presarati faina pe masa curata sau pe o panza si modelati chiftele de dimensiuni mici.
Incalziti sucul de rosii intr-o cratita si adaugati o foaie de dafin si sare, dupa gust.
Dupa ce ati prajit bine chiftelele adaugati-le in sos si mai lasati-le la fiert aproximativ 15 -20 minute.
Menţiuni
Chiftelute marinate se pot servi atat simple cat si alaturi de o garnitura de piure de cartofi.
Timp de preparare: 1 ora
Complexitate: mica
Etichete: ceapa , paine , lapte , carne tocata , parmezan
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de chiftelute marinate, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.