De ce ți-e poftă astăzi ?

Chiftelute marinate

 

Retete cu carne » Chiftelute marinate

Daca vreti sa incercati retete noi de chiftele, dati o sansa chiftelutelor marinate, delicioase si usor de preparat. Puteti prepara aceasta reteta pentru masa de seara pe care o serviti alaturi de familia dumneavoastra.

 

O portie de chiftele marinate.

Ingrediente

 

1 ceapa taiata marunt

3 felii paine uscata fara coaja

100 ml lapte

450 g carne tocata de vita

2 linguri parmezan ras

patrunjel verde tocat

faina

750 ml suc de rosii

o foaie de dafin

ulei

 

Mod de preparare

 

Puneti intr-o tigaie o lingurita de ulei si lasati-o sa se incinga apoi adaugati ceapa si lasati-o la calit timp de cateva minute amestecand continuu.

Puneti painea la inmuiat in lapte, aproximativ 10 minute apoi stoarceti si amestecati cu carnea intr-un castron.

Adaugati peste carne ceapa calita, ou, parmezan ras, patrunjel, sare si piper dupa gust.

Amestecati cu mana compozitia pana cand considerati ca ingredientele s-au imbinat perfect.

Presarati faina pe masa curata sau pe o panza si modelati chiftele de dimensiuni mici.

Incalziti sucul de rosii intr-o cratita si adaugati o foaie de dafin si sare, dupa gust.

Dupa ce ati prajit bine chiftelele adaugati-le in sos si mai lasati-le la fiert aproximativ 15 -20 minute.

 

Menţiuni

Chiftelute marinate se pot servi atat simple cat si alaturi de o garnitura de piure de cartofi.

Timp de preparare: 1 ora

Complexitate: mica

 

Etichete: ceapa , paine , lapte , carne tocata , parmezan

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de chiftelute marinate, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 16 Septembrie 2022, ora 18:32.