Ciorba cu afumatura si moare
Retete de ciorbe » Ciorba cu afumatura si moare
Incercati mereu retete noi in propria bucatarie si o idee buna de ciorab ar fi cea cu afumatura si moare, ca tot suntem in sezon de iarna.
O farfurie cu ciorba cu afumatura si moare, asezata pe o masa, cu o lingura alaturi.
Ingrediente
1 kg carne de porc afumata
4 cartofi
1 ceapa
3 morcovi
1 telina mica
sare
piper
moare de varza
Mod de preparare
Spalati bine carnea de porc in cateva jeturi de apa rece dupa care o taiati bucati potrivite, ca pentru ciorba.
Puneti pe foc o oala cu 4-5 l de apa si in ea puneti bucatile de carne pe care le lasati sa fiarba foarte bine.
Pe masura ce se formeaza spuma, o indepartati cu ajutorul unei linguri sau a unui polonic, pentru ca ciorba sa va iasa cat mai limpede.
Pe parcurs incercati carnea si in momentul in care conmstatati ca este aproape fiarta, puneti in oala morcovii, telina si ceapa taiate cubulete mici.
Lasati sa mai fiarba 2-3 clocote si apoi dati drumul in oala la fiert si la cei 4 cartofi pe care ii curatati si ii taiati cubulete inainte.
Lasati ca ciorba sa mai fiarba inca 10-15 minute dupa care completati nivelul la ciorba care a scazut cu moare de varza.
Lasati sa fiarba in continuare ciorba pana cand si cartofii si zarzavaturile s carnea sunt bine fiete.
Potriviti la gust de sare si piper dupa care inchideti focul si ciorba poate fi servita.
Menţiuni
Puteti sa mai scoateti la masa putina moare separata pentru ca sa mai puteti pune direct in farfurie daca este cazul.
Timp de preparare: 1 ora 30 de minute
Complexitate: medie
Etichete: porc , cartofi , ceapa , morcovi , telina
Fotografia prezentata in reteta de Ciorba cu afumatura si moare apartine Kamy.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de ciorba cu afumatura si moare, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.