De ce ți-e poftă astăzi ?

Ciorba de burta

 

Retete de ciorbe » Ciorba de Burta » Ciorba de burta

Ciorba de burta, o reteta traditionala romaneasca si cea mai populara reteta de ciorbe, este pe placul gurmanzilor si multi spun ca este cea mai savuroasa si delicioasa ciorba.

 

O delicioasa ciorba de burta in farfurie

Ingrediente

 

2 kg burta de vaca

1 kg picior de vaca

200 g morcov

100 g patrunjel

100 g telina

150 g ceapa

30 g usturoi

2 oua

300 g smantana

50 g faina

50 ml otet de 9 grade

sare

piper

 

Mod de preparare

 

Spalati burta si piciorul de vaca in mai multe ape, opariti-le bine, apoi spalati-le din nou si puneti-le la fiert in apa clocotita.

Dupa 30 min schimbati apa si fierbeti in continuare in jur de 3 ore.

Adaugati zarzavatul, taiati-l in patru, ceapa, usturoiul si sarea lasandu-le sa fiarba pana ce burta este fiarta bine.

Luati vasul de pe foc si lasati-l sa se raceasca si apoi strecurati.

Taiati burta si carnea de pe os in fasii subtiri, pe care le puneti in ciorba strecurata si apoi dati vasul din nou la foc.

Din smantana, faina, galbenusurile de ou si 2-3 polonice de ciorba rece preparati un sos, pe care sa-l turnati apoi in ciorba.

Adaugati otetul si potriviti gustul cu piper si sare.

Mai fierbeti aproximativ 10 min si apoi luati vasul de pe foc.

 

Menţiuni

Ciorba merge excelent cu mujdei de usturoi , otet, ardei iuti, smantana si leustean tocat pe deasupra.

Timp preparare: 4 ore

Complexitate: mare

 

Etichete: burta , picior de vita , morcov , telina , ceapa , usturoi , smantana, oua , otet

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de ciorba de burta, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:30.