Ciorba de burta cu cheie
Retete de ciorbe » Ciorba de Burta » Ciorba de burta cu cheie
Ciorba de burta cu cheie este un preparat delicios pentru o masa festiva fie pentru un pranz special impreuna cu familia.
Un bol cu ciorba de burta cu cheie si paine.
Ingrediente
2 kg burta din comert (deja spalata si curatata )
1 coada de vaca sau un genunchi de vaca ( cereti la macelarie o cheie)
1 ceapa
2 morcovi
4 oua
300 g de smantana
otet
1 capatana usturoi
Mod de preparare
Intr-o oala sub presiune puneti la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5,6 litri de apa si o lingura cu sare. Lasati-le sa fiarba 1-5 ore.
In acest timp, separati galbenusurile de la 4 oua si amestecati-le impreuna cu smantana, batandu-se bine.
Striviti usturoiul ca la mujdei apoi scoateti burta si taiati-o suvite de aproximativ 5 cm lungime si 1 cm latime.
Scoateti oasele si faramitati carnea de pe ele. Morcovii, fie ii pasati ca la sote, fie ii taiati felii. Ceapa din supa o aruncati.
Reintroduceti in supa deja facuta burta taiata felii, carnea faramitata, feliile de morcovi, mujdeiul si smantana batuta cu oua (aceasta o turnati incet si o amestecati mereu, ca sa nu se formeze zdrente).
Menţiuni
Ciorba se serveste fierbinte cu ardei iuti, zeama de lamaie sau otet dupa gust.
Timp de preparare: 5 ore
Complexitate: mare
Etichete: burta , vita , ceapa , morcov , oua , smantana , otet , usturoi
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de ciorba de burta cu cheie, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.