De ce ți-e poftă astăzi ?

Ciorba de burta cu cheie

 

Retete de ciorbe » Ciorba de Burta » Ciorba de burta cu cheie

Ciorba de burta cu cheie este un preparat delicios pentru o masa festiva fie pentru un pranz special impreuna cu familia.

 

Un bol cu ciorba de burta cu cheie si paine.

Ingrediente

 

2 kg burta din comert (deja spalata si curatata )

1 coada de vaca sau un genunchi de vaca ( cereti la macelarie o cheie)

1 ceapa

2 morcovi

4 oua

300 g de smantana

otet

1 capatana usturoi

 

Mod de preparare

 

Intr-o oala sub presiune puneti la fiert burta, oasele de vaca, morcovii curatati si ceapa curatata cam in 5,6 litri de apa si o lingura cu sare. Lasati-le sa fiarba 1-5 ore.

In acest timp, separati galbenusurile de la 4 oua si amestecati-le impreuna cu smantana, batandu-se bine.

Striviti usturoiul ca la mujdei apoi scoateti burta si taiati-o suvite de aproximativ 5 cm lungime si 1 cm latime.

Scoateti oasele si faramitati carnea de pe ele. Morcovii, fie ii pasati ca la sote, fie ii taiati felii. Ceapa din supa o aruncati.

Reintroduceti in supa deja facuta burta taiata felii, carnea faramitata, feliile de morcovi, mujdeiul si smantana batuta cu oua (aceasta o turnati incet si o amestecati mereu, ca sa nu se formeze zdrente).

 

Menţiuni

Ciorba se serveste fierbinte cu ardei iuti, zeama de lamaie sau otet dupa gust.

Timp de preparare: 5 ore

Complexitate: mare

 

Etichete: burta , vita , ceapa , morcov , oua , smantana , otet , usturoi

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de ciorba de burta cu cheie, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.