Ciorba de burta cu legume
Retete de ciorbe » Ciorba de Burta » Ciorba de burta cu legume
Ciorba de burta cu legume este extraordinara si este pe placul tuturor fiind gustoasa si consistenta.
Un castron de ciorba de burta cu legume.
Ingrediente
1 kg burta de vaca
3-4 oase
2 morcovi
1 radacina de patrunjel
1 telina
2 cepe
1-2 linguri otet
sare
piper
1 legatura patrunjel
3 1/2 sau 4 l apa
2 oua
Mod de preparare
Ciorba de burta cu legume trebuie preparata din primele ore ale diminetii sau chiar din ajun deoarece burta fierbe extrem de greu.
Se spala foarte bine burta, se opareste si se curata de pielita, frecind-o cu o perie curata si cu malai, pina cand se albeste altfel va mai mirosi urat.
Burta si oasele bine spalate se aseaza intr-o oala cu apa clocotita, la foc potrivit, unde se lasa sa fiarba aproximativ jumatate de ora-40 minute.
Schimbati apa, adaugati o parte din sare si lasati sa fiarba patru-cinci ore la foc mic.
Cind a fiert pe jumatate, adaugati zarzavatul curatat, spalat si piper, apoi mai lasati la fiert mai departe, oala fiind bine acoperita cu capac.
Dupa ce atat burta, cat si zarzavatul sunt bine fierte, strecurati apa si asezati oala din nou la foc.
Adaugati burta taiata in felii subtiri si mai dati in citeva clocote.
Dregeti cu ou iar cind ciorba este gata, potriveste gustul adaugind otet, piper macinat si sare dupa propriul gust.
Pe deasupra, presarati verdeata tocata marunt si de asemenea, puteti pune usturoi tocat marunt ca pentru mujdei.
Menţiuni
Ciorba de burta se poate servi ferbinte cu ardei iute si paine.
Timp de preparare: 5 ore
Complexitate: mare
Etichete: burta , oase , morcov , patrunjel , telina , ceapa , otet , oua
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de ciorba de burta cu legume, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.