De ce ți-e poftă astăzi ?

Ciorba de burta traditionala

 

Retete de ciorbe » Ciorba de Burta » Ciorba de burta traditionala

Ciorba de burta este o reteta traditionala romaneasca preparata in orice casa.

 

O ciorba de burta traditional romaneasca.

Ingrediente

 

1 kg burta

1 picior sau 2 de vaca

2 cepe

1 morcov

1 patrunjel

50 g otet sau zeama de lamaie

sare

piper

1 capatana usturoi

200 g smantana

2 galbenusuri

1 foaie de dafin

5 l apa

 

Mod de preparare

 

Spalati bine burta si picioarele si lasati-le sa stea o noapte in apa rece.

A doua zi, frecati cu sare burta si opariti-o timp de 10 minute ca sa puteti sa-i scoateti pielita care o acopera.

Puneti burta la fiert cu apa rece, impreuna cu picioarele si scoateti spuma cand se formeaza.

Dupa 3 ore adaugati morcovul taiat rondele, ceapa taiata marunt, patrunjelul intreg, foaia de dafin si piperul.

Lasati sa fiarba cateva ore pana se inmoaie apoi taiati carnea in suvite subtiri.

Dregeti cu ou si cu smantana, sarati si acriti cu lamaie sau cu otet.

 

Menţiuni

Aceasta ciorba se serveste alaturi de mujdei de usturoi preparat simplu sau cu smantana.

Timp de preparare: 4 ore

Complexitate: medie

 

Etichete: burta , picior de vita , ceapa , morcov , otet , lamaie , usturoi , smantana , oua

Fotografia prezentata in reteta de Ciorba de burta traditionala apartine Joel Abroad.

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de ciorba de burta traditionala, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.