Ciorba de burta traditionala
Retete de ciorbe » Ciorba de Burta » Ciorba de burta traditionala
Ciorba de burta este o reteta traditionala romaneasca preparata in orice casa.
O ciorba de burta traditional romaneasca.
Ingrediente
1 kg burta
1 picior sau 2 de vaca
2 cepe
1 morcov
1 patrunjel
50 g otet sau zeama de lamaie
sare
piper
1 capatana usturoi
200 g smantana
2 galbenusuri
1 foaie de dafin
5 l apa
Mod de preparare
Spalati bine burta si picioarele si lasati-le sa stea o noapte in apa rece.
A doua zi, frecati cu sare burta si opariti-o timp de 10 minute ca sa puteti sa-i scoateti pielita care o acopera.
Puneti burta la fiert cu apa rece, impreuna cu picioarele si scoateti spuma cand se formeaza.
Dupa 3 ore adaugati morcovul taiat rondele, ceapa taiata marunt, patrunjelul intreg, foaia de dafin si piperul.
Lasati sa fiarba cateva ore pana se inmoaie apoi taiati carnea in suvite subtiri.
Dregeti cu ou si cu smantana, sarati si acriti cu lamaie sau cu otet.
Menţiuni
Aceasta ciorba se serveste alaturi de mujdei de usturoi preparat simplu sau cu smantana.
Timp de preparare: 4 ore
Complexitate: medie
Etichete: burta , picior de vita , ceapa , morcov , otet , lamaie , usturoi , smantana , oua
Fotografia prezentata in reteta de Ciorba de burta traditionala apartine Joel Abroad.
Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....
Pe lângă această rețetă de ciorba de burta traditionala, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:
Poate îți surâde să încerci
Ultima editare a paginii a fost efectuată la 05 Ianuarie 2023, ora 12:48.