De ce ți-e poftă astăzi ?

Ciorba de dovlecei

 

Retete de ciorbe » Ciorba de dovlecei

Ciorba de dovlecei este una din ciorbele racoritoare de care va puteti bucura in timpul sezonului calduros avand un gust bun si putine calorii.

 

O ciorba cu dovlecei ornata cu patrunjel

Ingrediente

 

4 dovlecei tineri

2 cepe mijlocii

1 legatura ceapa verde

4 rosii mari

2 ardei grasi mijlocii

marar verde

 

Mod de preparare

 

Curatati dovleceii de coaja, ii spalati bine, apoi ii taiati cubulete si ii puneti la fiert in 2,5 liti de apa cu sare, timp de 15 minute.

Curatati ceapa de coaja, o spalati, dupa care o taiati marunt si o adaugati in apa cand aceasta incepe sa fiarba.

Decojiti rosiile si le taiati cubulete, curatati ardeii de seminte si ii taiati patratele iar ceapa verde o taiati inele.

Dupa aproximativ 15 minute din momentul in care a inceput sa fiarba adaugati in supa ingredientele de mai sus.

Dupa ce a fiert totul luati vasul de pe foc , adaugati sare si piper dupa gust si puteti sa adaugati marar verde tocat.

 

Menţiuni

Puteti drege ciorba cu un ou batut, lingura de lamaie, acestea adaugandu-se dupa ce se ia de pe foc.

Timp de preparare: 1 ora 20 de minute

Complexitate: medie

 

Etichete: dovlecei , ceapa , rosii , ardei gras

Dacă vrei să prepari ceva nou incearcă o reteta de ....

 

Pe lângă această rețetă de ciorba de dovlecei, utlizatorii noștri caută să prepare și urmatoarele bunătăți:

Invata sa gatesti dupa retete culinare traditonale romanesti din diverse zone ale tarii sau descopera noutati din bucataria internationala si afla cum poti prepara si tu adevarate delicii, specialitati culinare de pe glob.

Ultima editare a paginii a fost efectuată la 06 Aprilie 2022, ora 11:30.